Lifestyle | De Goude RadioRing 2015

De Goude RadioRing, daar had ik tot een maandje geleden nog niet veel over gehoord. Tot afgelopen woensdag. Toen was ik namelijk met nog vier klasgenootjes aanwezig bij de 10de editie van de Goude RadioRing. Waar de meeste het kennen van de televisiering, is er dus ook eentje voor de radio mensen. Eentje die dit jaar voor de tiende keer plaatst vond en waarbij ik dus aanwezig was. Hoe ik het vond en hoe ik het beleefd heb? Dat vertel ik je met hééél veel enthousiasme! 
JA, WAUW! Wat een avond, wat een avond. Ik zal even beginnen met het feit dat het een week, vóór dat het zo ver was, al begon. Want wat trek je aan naar zo’n gelegenheid? Is het net zoal bij de televisiering een echt gala-gala of maakt het bij de Goude RadioRing niet zo veel uit? Wij gingen voor het eerste, want het was tenslotte wel dé Goude RadioRing die werd uitgereikt..

Misschien iets té? 
Op het station, of nee, eigenlijk onderweg naar de bushalte begon het al. Laat ik even voorop stellen dag ik totaal geen jurkjes type ben, dus ik voelde me al behoorlijk naakt toen we naar de bus (in de regen (héél fijn als je net een flinke laag make-up hebt opgedaan)) liepen. Nu kwamen we in de bus naar de RadioRing ook nog twee mensen tegen die ook gingen. Alleen er was één verschil; wij hadden behoorlijk uitgepakt qua jurkjes en hakken ect en die gasten in de bus hadden of een trui en een spijkerbroek aan óf gewoon een net colbertje.. Daar eenmaal aangekomen voelde we ons nog meer bekeken want iedereen was wel netjes gekleed (90%), maar écht gala gala kon ik het niet noemen. Conclusie; mijn eerste keus qua jurkje had prima gekund. En ja, we waren misschien precies iets té gala.. 

En toen... Dé Goude RadioRing 
Eenmaal in de zaal aangekomen en een plekje te hebben gevonden kon de show beginnen. De opening bestond uit beelden van diverse radiostations en Dj's. Niet gewone beelden, maar 2015 gaat de boeken in als een jaar waar DJ's héél veel hebben gehuild en dat was ook duidelijk terug te zien tijdens de opening. Tussen de uitreikingen door was er ook nog een act van de twee cabaretiers Edo en Jasper en wat voor eentje zeg! Maar goed, het draaide natuurlijk allemaal om wie er met welke prijs naar huis zou gaan en wie uiteindelijk de Goude RadioRing 2015 overhandigd zou krijgen.. Ik zal ze even netjes op een rijtje zetten, al moet ik wel toegeven dat ik even op de site gespiekt heb aangezien ik lang alle namen niet meer wist: 

- Macroni oevre award:  
Ruud de Wild (das leuk!)  
- Macroni award aanstormend talent: 
Herman Hofman 
- Macroni award beste zender: 
Qmusic 
- Macroni Impact Award: 
Coen en Sander  (Yeah! Mijn helden!)  
- Zilveren ster man: 
Bert Haandrikman 
- Zilveren ster vrouw: 
Roosmerijn Reijmer 
- De Goude RadioRing 2015: 
Blessings 

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik het grootste gedeelte van dit lijstje ook niet ken. Ik kende van de genomineerde voor de Goude RadioRing 2015 alleen Igmar, maar helaas..  

De after party 
Bij binnenkomst kregen we ook twee muntjes voor de 'after party'. Daar moesten we natuurlijk even een drankje doen. En weetje? Het is gewoon best wel vreemd om tussen de best wel 'grote' radio mensen te staan. De mensen die je normaal alleen hoort en die ik in de meeste gevallen op straat vierkant voorbij zou lopen (behalve de DJ's die ik wel herken van gezicht én stem), daar stonden we gewoon tussen en naast een drankje te drinken. Ah! Ik kan zeggen dat dit ook heel gezellig was!  
Ja, het was gewoon best wel heel gaaf om eens mee te maken. Je gaat als 'gewoon' mens niet dagelijks naar zo'n gala/evenement en dat is dan ook iets dat je dagelijks mee maakt. Daarnaast vind ik de radio ook gewoon nog steeds een heel leuk iets. Helemaal na dat wij zelf een aantal radioshows hebben gemaakt afgelopen periode, dat maakt het toch wel bijzonder. En ja, dan is dit gewoon ontzettend tof om eens mee te maken. 

Dus Eline, als je dit leest: Mijn dank is groot, ik vond het onwijs leuk om eens mee te maken!  


Ben jij ooit eens naar een radio/televisie ring geweest? 

Geen opmerkingen