Lifestyle | De theeleut spreekt

Ik ben een theeleut. Dat mogen duidelijk wezen. Ik vind een Latte Macchiato heerlijk, maar gewone koffie doe ik alleen als ik er écht trek in heb of er écht niks anders is. Met hoge uitzonderingen dus. Wat ik als theeleut tot mijn favoriete theesmaken bekroon? Die laat ik je vandaag zien!


Heerlijk, zo’n lekker warm dampend kopje thee met een coco’s, groene druiven, appel of fruitfusia geur. Waar ik voorheen er niet bij stil stond dat ik stiekem een echte theeleut ben, kom ik er eigenlijk gewoon niet meer onderuit. Sowieso in de pauze van GTST staat de waterkoker aan en als het even mee zit, nog zo’n twee tot drie keer eerder die dag. En waar het vandaan komt? Ik heb geen idee, want mijn ouders en broertje zijn echt van de koffie. En ik dus niet, alleen van de speciale en lekkere koffies zoals Latte Macchiato.


Waar ik vroeger alleen de ‘gewone’ thee dronk, bestaande uit English tea, ben ik sinds een aantal maanden helemaal weg van groene thee. En dan wel de groene thee met een smaakje. Mijn favoriete even op een rijtje:

Double Green: Green Tea, Apple & Lemongrass
Een heel tijdje geleden kwam mijn moeder thuis met nieuwe theesmaken. Onder andere met deze. Hoewel ik appelsap écht niet lekker vind en deze ook met appel was, werd ik toch nieuwsgierig. Want hoe is groene thee in combinatie met appel? Ik probeerde het uit en vond hem verbazingwekkend lekker. Hij is zacht, je proeft niet heel hard de appel er door heen, maar je vind de appel wel. Gewoon een lekker smaakje voor er tussendoor.


Double Green: Green Tea, Grape Taste & Lemon verbena
Een andere smaak waar ze toen ook mee thuis kwam was dezelfde maar dan met druiven! En laat ik nu net zo gek op druiven zijn als pepernoten en thee.. Tja, deze wint het qua lekkerheid (dit is zeker geen woord hé? Word onderstreept hem namelijk met rood, maar ik laat hem lekker staan!) wel iets meer dan de appel smaak, maar heel veel doet de appel er niet onder hoor. Deze is ook gewoon lekker fris en fruitig.


Green Tea: Coconut
Waar ik cocos écht niet te harden vind, hoort gek genoeg deze cocos thee toch echt wel bij mijn favoriete. Als ik deze thee namelijk drink heb ik op een of andere vage manier het idee dat ik wat drink dat vult. Heel gek, want thee kan volgens mij niet écht vullen zoals eten dat doet, maar toch voelt het voller als ik deze thee drink. Én ik vind het ook écht lekker. Ik moet wel zeggen dat ik in het begin wel moest wennen omdat ik niets van cocos moet hebben.. Maar ook deze zachte smaak die drink ik met een groot plezier en regelmaat. Heerlijk!


Fruit Fusion: Raspberry & Strawberry
Dan gaan we even weg van de groene thee en gaan we verder met de échte fruit thee. Of tenminste met de Fruit Fusion lijn van Pickwick. Ik zie deze thee en de thee die ik hierna nog aan jullie laat zien als ‘vrolijke’ thee. Vraag me niet waarom maar ik krijg er altijd (misschien wel door de kleur) een vrolijk en warm gevoel bij. Deze thee is dan ook zacht van smaak en gewoon lekker.


Fruit Fusion: Pineapple & Lemon
En dan de laatste, maar zeker niet de minst lekkerste. Ook net zoals bij diegene hier boven krijg ik hier een vrolijk gevoel bij. Raar toch eigenlijk, thee dat een goed gevoel geeft. Hij is niet heel sterk, maar heeft duidelijk wel zijn eigen smaak. Lekker luchtig en vooral heel fijn met een lekker koekje erbij!


Zo, de theeleut in mij heeft gesproken en nodigt met heel veel goede hoop andere theeleuten uit om hun favoriete smaken hier te delen. Gewoon omdat er vast wel wat leuks en nieuws tussen zit!

En ben jij een echte koffieleut of toevallig ook een theeleut?
Voor beide gevallen: hoe drink jij je koffie of thee het liefst?2 opmerkingen

  1. Leuk artikel! Het is misschien raar, maar ik lust geen thee! Ik zou heel graag thee willen drinken, maar ik heb het al zo vaak geprobeerd! Ik ga liever voor koffie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook echt een theeleut! Ik hou dan niet zo van groene thee, ik ben meer van de kruidige herfst/winter achtige theesmaken zoals sterrenmunt, heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen