Theezakjes vraag | Wat zou je doen als je één dag miljonair was?


Sinds een kleine week (shame on me!) weet ik dat er aan (bijna) ieder theezakje van Pickwick een vraag zit verbonden. Een vraag die je uitdaagt en waarbij je toch echt even moet nadenken. Mij leek het leuk (omdat ik zoveel thee drink en er dus altijd wel een vraag blijft hangen) om hier een kleine rubriek van te maken. De ‘De theezakjes vraag luidt’ rubriek, waar ik, je raad het vast al, iedere week één vraag behandel en jullie uitdaag deze te beantwoorden! Doe je mee?

Wat zou je doen als je één dag miljonair was?
Je zou denken dat je zoveel dingen zou kunnen opnoemen als iemand jouw deze vraag zou stellen. Nou dat dacht ik dus ook, tot mijn broertje met deze vraag kwam nadat hij twee koppen thee had ingeschonken. – Dit was trouwens de vraag die mij liet weten dat er dus vragen op zo’n labeltje aan het thee zakje staan-. Ik heb er echt even over na moeten denken. Want als je een dag miljonair zou zijn dan kan je zo ontzettend veel! En om daar dan dingen uit te kiezen die je op dié ene dag zou doen.. Tja da dat is geen makkie.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en heb ik een redelijk beeld van wat ik in dat geval op die dag zou willen doen. Want als je het geld dan toch tot je beschikking hebt, dan moet je er natuurlijk ook wel wat mee doen.

Als ik voor één dag miljonair was dan zou ik sowieso een deel afstaan en deze naar een aantal goede doelen sturen die het goed kunnen gebruiken. Vervolgens zou ik een aantal (en dat zal dan een best groot aantal zijn) heerlijk warme truien kopen. Niet dat ik dat nu niet zou kunnen doen, maar ik denk dat ik me dan minder schuldig zou voelen aangezien ik toch miljonair ben. Daarnaast zou een reis (vliegtuig, hotels en excursies erbij in) boeken naar een warm (HOI THAILAND, FINALY!) en een koud (HOI sneeuw en skies) boeken. Die bestemmingen zijn trouwens totaal niet tegenstrijdig ofzo, haha. Vervolgens zou ik een leuk huisje kopen waar ik genoeg ruimte heb om ruim te leven. Als er dan nog iets over is dan zou ik nog wat ‘hebbedingetjes’ aanschaffen. Hebbedingetjes die je alleen hebbedingetjes kunt noemen als je miljonair bent en waar mensen zoals jij en ik u tegen zeggen omdat ‘zo maar’ even te doen. Noem bijvoorbeeld een nieuwe spiegelreflex, een paar mooie lenzen, een Iphone 6+, een échte Ragdoll en dan nog maar hopen dat het goed gaat in combinatie met koningin Lady.

Ik denk na dat ik al deze aankopen heb voltooid dat dan die miljoen wel een beetje aan het op gaan is. Oh, laten we dit trouwens maar met een vette knipoog bekijken want euhm, dit zijn natuurlijk alleen maar verre dromen. En als het wel echt zou zijn weet ik denk ik bijna zeker dat er op dat moment allemaal andere dingen naar boven komen om aan te schaffen, haha.

Dus.. Wat zou jij doen als je voor één dag miljonair zou zijn?

2 opmerkingen

  1. Wat ik als eerste zou doen is onze afbetalingen afbetalen zodat we financieel weer goed zitten. Verder zou ik iedereen die ons geholpen heeft in moeilijke tijden mee uit eten willen nemen. Ook wat aan een goed doel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat leuk om even bij stil te staan. Ik zou me alleszins een huis kopen (met zwembad of course!) en een deel aan het goede doel schenken (iets met dieren) maar voor de rest zou ik het niet weten. Nou ja, as if it's ever going to happen :D

    BeantwoordenVerwijderen