Lifestyle | Dé amazing smartphone lenzenset van HEMA

Inmiddels alweer een heel tijdje geleden schreef ik een blogje over de fisheye lens van de HEMA. Omdat deze niet helemaal lekker aansloot op de camera van mijn mobiel heb ik hem niet zo veel gebruikt. Toevallig hebben wij sinds een tijdje een nieuw setje lenzen bij de HEMA. Eentje met meer variatie en eentje die meer universeel is dan de Fish Eye lens van toen. Ik besloot hem mee te nemen en nog een poging te wagen. Lees en kijk je mee?


Ooh wat ben ik blij met deze vernieuwde versie! Want hoe geweldig ik het idee van een fisheye lens de vorige keer ook vond, hem echt gebruiken deed ik niet. Maar het setje die nu in de winkel ligt is zacht gezegd echt geweldig en voor élke telefoon te gebruiken. Im Happy!

De lenzen
Waar de vorige versie alleen uit een fish eye lens bestond, bestaat dit setje maar liefst uit drie lenzen. Naast de fisheye lens zit er ook nog een macro en een groothoek lens in. Dus je zou gewoon kunnen zeggen dat je voor alle gelegenheden een leuke lens hebt! Hoe leuk is dat?


De fisheye lens
De fisheye lens kennen we inmiddels allemaal wel. De lens waarmee je een leuk bol effect creëert in je foto. Gewoon een leuke lens voor de fun.

De macro lens
Dan de macro lens. Ik ben het meest verrast over deze lens. Hij komt namelijk echt bijzonder dichtbij en hij blijft wel écht scherp. Hoewel het best wel even wennen is dat je zo dicht op een voorwerp moet gaan zitten wil je het scherp krijgen, denk ik dat het vooral met de zomer een hele leuke lens kan zijn. En ja, dan inderdaad voor de mooie bloemetjes!


De groothoek lens
Als laatste zit er deze keer ook een groothoek lens bij. Een lens die je, volgens de beschrijving, je omgeving nog mooier laat fotograferen. Dit is de lens waar ik eigenlijk een beetje vraagtekens bij heb gezet. Want als ik heel eerlijk ben, als ik zonder de lens of met de lens een foto maak; heel veel verschil zie ik niet. Leuk idee, maar een beetje jammer dat het dan niet zo veel doet!


Wat vind ik er van?
Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik veel positiever over deze lenzen set ben dan de vorige. Sowieso ook vanwege de manier waarop je deze op je mobiel moet bevestigen (bij die vorige moest je een rondje om je camera heen plakken wat als magneet diende zodat je daar de lens op kon plakken), bij deze klip je hem zo vast op je telefoon als een soort wasknijper en draai je de lens erop die je wilt gebruiken. Zóveel beter! Daarnaast zit de lens nu ook gewoon goed op mijn telefoon waardoor ik door de hele lens fotografeer. Omdat ik een vierkante camera op mijn telefoon en de ring van de vorige lens te klein was had je altijd precies het randje dat je nog in beeld zag. Als je hem nu er goed op klikt lijkt het net alsof het effect in je camera zit in plaats van dat je hem er op klikt. Maar aan de andere kant, geeft dat ronde rondje om de lens ook weer wel een leuk effect als het niet te veel in beeld is. Ja, ik ben dus heel goed over deze lenzen set te spreken en hoop dat ik deze dan ook meer ga gebruiken (en hem niet in de was gooi aangezien dat wel bij de vorige fish eye lens is gebeurt)!

En dan te bedenken dat je hem voor maar €5 in huis kunt halen.. Eitje toch? Ben jij al bekend met deze geweldige set van de HEMA?

3 opmerkingen

 1. Stiekem wist jij al dat ik zat te wachten op dit review! Haha
  Echt super tof deze lenzen zeg :) En voor maar 5 Euro, dat is niets. Wel jammer van de groothoek lens :( Misschien ga ik dit setje kopen, want zoals je zelf al aangeeft is die macro lens awesome.
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah, ja ik kan niet anders zeggen dan dat ik hem écht ontzettend tof vind! Ik zou zeggen kopen kopen kopen!

   Verwijderen
 2. Blijkbaar is deze in België dus niet beschikbaar. Don't know why? Maar mss in de toekomst wel (fingers crossed) want lijkt me meer dan ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen