Lifestyle | Waarom een kat je leven leuk maakt

Regelmatig kun je op Instagram en Snapchat (yeahfleur) foto’s van Lady voorbij zien komen of ik laat nog wel eens een kreet los op Twitter. Vandaag daarom een lijstje waarom het hebben van een kat je leven zoveel vrolijker en leuker kan maken. En ja, ik kan gewoon een blog over het hebben van een kat schrijven; no problemos! 


Dat Lady alles behalve een knuffelkat is dat heb ik volgens mij wel al eens eerder verteld. Dat ze ondanks dat niet meer weg te denken is uit ons leven en ik -ondanks dat ik haar soms echt achter het behang kan plakken door bitchie gedrag- een geweldige leuke en lieve kat vind dat kan ik jullie bij óók deze vertellen. Ze heeft namelijk héél veel momenten dat ik in een deuk kan liggen om haar grappige of totaal onhandige capriolen. En dat ik naast deze onderstaande dingen nog wel 65 dingen kan benoemen waarom een kat je leven leuk maakt, dat houden we maar even in ons achterhoofd. Dit is slechts een selectie.

Eigenlijk niet geaaid willen worden maar eenmaal geaaid worden..
Eergister nacht (ja, ik heb hele nachtelijke avonturen met Lady) lag ze heel lief bij mijn voeteneind te slapen (want stel dat je te dichtbij komt) toen ik haar besloot te gaan aaien in het donker zag ik alleen haar witte borstje en de pootjes. Het was dus even zoek waar haar koppie zat tot ik kon aaien. Eenmaal die te hebben gevonden begon ze te knorren (wat ze sinds kort weer steeds vaker doet) en wilde ze net even anders gaan liggen dan ze daarvoor lag. Maar ik denk dat ze niet door had dat ze zélf op de rand van mijn bed was gaan liggen met als gevolg dat het ineens een harde miauw en plof was. Want poes lag ineens niet meer op maar naast mijn bed..


Slechte speurneus
Of nouja, speurneus; eerder gewoon een slechte kat in het vogeltjes vangen. Als ze buiten is en op het gras een vogeltje ziet zitten kruipt ze altijd heel langzaam, maar net iets te hoog en met te veel geluid op dat vogeltje af. Met als gevolg dat het vogeltje wegvliegt en Lady als een kip zonder kop er achteraan rent. Echt, je moet het zien. Ik zou er zo een hele film over kunnen maken. Ze is zo geen jager en zo lekker dom!

En dan waarom een kat je leven zoveel vrolijker kan maken..
Ik ben slechte in vroeg opstaan en de ochtenden kunnen dan nog wel eens gepaard gaan met een lichtelijk ochtendhumeur. Alleen sinds ik Lady heb is dit steeds minder het geval. Zij heeft namelijk de gewoonte om, zodra ze mijn wekker hoort naar mijn kamer te komen en te wachten tot ik het raam open doe. Of ze komt net aanrennen als ze mijn rolgordijn omhoog hoort gaan. Dat is best leuk wakker worden. En dan met stip op nummer 1 als ze spontaan besluit je een kopje te geven (wat dus echt héél zelden gebeurt).

Zoals je eerder al kon lezen heb ik veel nachtelijke avonturen met Lady. Zo ook dat ze regelmatig met iets waarmee ze kan spelen mijn kamer binnen komt. Alleen ik heb een kattenluikje in mijn deur omdat ik niet met een deur open kan slapen. Dit maakt dat als Lady ’s nachts zin heeft om te spelen en dit besluit mee te nemen naar mijn kamer dat dit absoluut niet geluidloos gaat en minstens de buren van drie huizen verderop er van wakker worden. Oh en dan nog die blik geven van ‘waarom lukt het nou niet?’ als ik eenmaal het licht aandoe om te kijken wat ze nu weer uitspookt.

Een ander ding is dat Lady ook zo lekker van die drukke buien kan hebben. Dan rent ze als een kip zonder kop door het huis, de trappen op en af waardoor je minstens denkt dat er twee man van de trap af dondert. Probeert ze in kastjes en achter kastjes te kruipen waar ze als kitten nog tussen of achter paste maar wat nu eigenlijk niet meer past óf verstopt ze zich in een plant. Tja, een katten leven is niet altijd alleen maar slapen, rozengeuren en maneschijn. 

Oh en als aller aller allerlaatste iets dat andere kattenliefhebbers wel zullen herkennen: dat moment dat Lady ligt en anders wilt gaan liggen; half opstaat een rondje draait op haar plekje en vervolgens weer precies hetzelfde gaat liggen. Ik kan hier echt om in een deuk gaan liggen. Het is zó niet logisch maar zó wel iets (s)kattigs!

Voor de kattenliefhebbers: Wat is het gekste of leukste dat jouw kat eens heeft gedaan? 

3 opmerkingen

 1. Weet je wat nog leuker is. 2 KATTEN in je leven haha ;-)
  Ik zou ontzettend van onze 2 gekke poezenbeesten met hun hele eigen karakter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een cutie, en leuke naam ook Lady! Ik heb zelf 1 kat, Woody.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tot een half jaar geleden ofzo moest ik niks van katten hebben, maar nu... Ik vind ze zó leuk! Nu wil ik er ook twee. Maar dit gaat pas gebeuren als ik samenwoon met mijn vriend haha.

  BeantwoordenVerwijderen