Personal | Italie in foto's #2

Vorige week vertelde ik jullie over de Venetie, Florance en Rome. Omdat het inmiddels alweer meer dan een week geleden is vind ik het de hoogste tijd om de reis verder te gaan. Vandaag de foto’s en verhalen over Salerno, Bologna, Genua en Milaan! Kijk en lees je mee?
Salerno
In Salerno hadden we onze eerste Bed and Breakfast. We werden hartelijk ontvangen en rondgeleid door de moeder van de eigenaar. Het was een super schattig kamertje en vanaf het balkon kon je de zee zien liggen. Eindelijk hadden we zee! We hebben één middag bij een plaatselijk strandclub gelegen – iets met de domme toerist uithangen en doen alsof je erbij hoort - en voor de rest gezocht naar een tentje om te eten. We kwamen alleen niks tegen en wat bleek de volgende dag; we waren compleet de verkeerde kant op gelopen.. Ook zijn we ook een dag naar Amalfi geweest. Dit is wat mij betreft zeker een must see als je in de buurt van Salerno of in Salerno bent. Wij hadden een bus gepakt en met een kleine drie kwartier (ik moest staan maar dat was het waard) kom je door de bergen (en die leuke bochten) aan in het prachtige badplaatsje Amalfi. Wat overigens een super gezellige en leuke badplaats is. Wel héél toeristisch maar dat maakt het zeker niet minder leuk! 
Bologna
Vanuit Salerno gingen we met de langste treinrit door naar Bologna. We zaten ook hier weer in een bed and breakfast die gelukkig letterlijk aan het centrum grensde. ’S avonds liepen we ons straatje uit en liep je zo hartje Bologna in. Hoewel we hier eigenlijk niks anders gedaan hebben dan door de stad dwalen, winkels van de binnenkant bekijken en terrasjes hoppen hebben we wel genoten. Genoten van de sfeer die we geen naam wisten te geven maar die wel heel fijn was, de rust en de saamhorigheid. ’S avonds mochten er geen auto’s het centrum meer in en gingen de tafels en stoelen de straten op. Daarnaast zit er op iedere hoek van de straat een straatmuzikant (die moeten we ook in Amsterdam neerzetten, zó gezellig!) en was er een soort van feestweek met ’s avonds óf een optreden óf een film op een mega scherm. Niet heel veel beleefd maar wel door veel straatjes en winkeltjes gewandeld. Een zekere aanrader!
Genua
Ja en dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste stad waar we hebben ‘gelogeerd’; Genue of op z’n Italiaans ‘Genova’. Klinkt dat niet even spannend? In Genua zaten we in een écht super schattig en gezellig bed and breakfast met uitzicht op de haven van Genova. Dit was een bed and breakfast zoals het hoort te zijn; de eigenaresse die zorgt voor alles én woont er zelf ook. We konden ’s morgens aanschuiven voor het ontbijt en kregen de inside tips te horen over de stad. Buiten het feit dat we ook hier weer vooral héél veel hebben gelopen zijn we ook naar hét aquarium geweest en hebben we een kwart middag gechilt met prachtig uitzicht over de stad. Je merkt wel dat je aan het einde van de rit zit want onze energie begon redelijk op te raken. Al met al; ook Genova is een aanrader. Het is een drukke en mooie stad waar heel veel mooie oude gebouwen de stad sieren.

Milaan
De laatste dag, 3 augustus, zijn we vroeg vertrokken vanuit Genua richting Milaan waar vandaan we naar huis zouden vliegen. We dachten nog even een leuk stukje Milaan mee te pakken maar eigenlijk zijn we niet verder gekomen dan deze grote kerk en het plein. Het feit dat je weet dat je naar huis gaat en je met een koffer sleept maakt het niet fijn om met die bloedhitte door een stad te dwalen. Dus eigenlijk hebben we vrij weinig gezien maar toch kunnen we zeggen dat we in Milaan zijn geweest!


Al met al; een hele geslaagde vakantie! Eentje om nooit te vergeten en eentje waardoor we een Interrail reis zeker kunnen aanraden!


Ben jij deze zomer nog op vakantie geweest?

4 opmerkingen

  1. Oh wauw, wat een prachtige foto's! Doet me denken aan vorig jaar, toen ik ook op vakantie was in Italië :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's. Het is alweer even geleden dat ik in Italië was, maar ik wil heel graag weer een keertje terug.

    BeantwoordenVerwijderen