Lifestyle | Die-hard fans; hoe ver zou jij gaan?

Vroeger waren we gek van K3 en Kus. Nu zijn we gek van Ed Sheeran en beginnen er een heleboel meiden te hyperventileren als er over One Direction word gesproken.
Vandaag een blogje na een artikel dat ik tegen kwam op de site van AD over hoe ver mensen kunnen gaan om maar een glimp van hun idolen op te vangen.
En dan vooral over hoe en wat ze er voor doen.
En geloof mij, het is best bizar.


Die-hard fans
Ik kan mij inmiddels wel iets voorstellen bij de die-hard fans.
Dit omdat er voor mij - tijdens het concert van Ed – een stel meiden van een jaar of 12 stonden te gillen en te hyperventileren toen Ed op kwam. Ik weet dat dit soort dingen gebeuren, maar dit was van verhalen. En nu stonden er dus een stel meiden de die-hard fans uit te hangen. Zinnen als ‘I love you Ed’ en ‘You are my hero’ hoorde ik boven het gegil uit komen.

Het kan nog erger
Maar dat het nog erger kan, dat bewijst dit artikel dat ik van de week tegen kwam op de site van de AD.
Tuurlijk, ik hoor en lees ook wel eens verhalen van die-hard fans die nog gekkere dingen bedenken en doen als de fans die ik tegen kwam tijdens het concert van Ed Sheeran.

Maar het kan dus nog erger, want sinds Humberto Tan heeft aangekondigd dat er speciale uitzending met de mannen van One Direction komt, en je daar bij aanwezig kunt zijn door middel van kaartjes te winnen, zijn de fans tot alles in staat.
Zo was de opdracht van de 2de ronde om een tekening van de bandleden op te sturen. Uit alle inzendingen zou de jury dan de winnaars voorzien van kaartjes om deze uitzending bij te mogen wonen. Helemaal leuk natuurlijk als je dat heel graag wilt.
En dan ga je natuurlijk ontzettend ver, want dit is het moment dat je ze bijna kunt aanraken, toch?
Behalve de tekeningen kregen ze daar op de redactie ook een heleboel andere dingen opgestuurd.
Want als  je zo’n fan bent dan besluit je gewoon een stuk van je haar op te sturen toch? En wie weet zou je ze kunnen overtuigen door je traanvocht in een zakje op te vangen en dit op te sturen..

Ik moet het nog even laten bezinken
Kijk, voor sommige is dit misschien niet meer dan normaal; maar ik weet echt niet wat ik hier nou van moet denken.
Ik heb het artikel dan ook met open mond gelezen en kan me eigenlijk bijna niet voorstellen wat er in zo’n meisje haar hoofd heeft rond moeten gaan.
Want ik snap het gewoon echt niet.
Ik snap niet dat je zo ver kunt gaan. Maar misschien komt het wel gewoon omdat ik die die-hard fan niet in mij heb zitten. En dat ik mij er bij neer kan leggen als ik niet de kaartjes heb kunnen bemachtigen.
Dat je een uur voordat de kaarten verkoopt start in de wachtrij op de site gaat staan, oke dat kan ik snappen want dat valt bij mij onder ‘normaal’.
Maar dat je je haar afknipt en opstuurt om indruk te maken of je je tranen opvangt, dat kan ik gewoon niet bevatten.

Oh ja, denk jij nu; dat wil ik ook?
Je kan vanaf vandaag nog mee doen aan de laatste rond op de RTL Late Night site!


Wat vind jij hiervan? Heb jij wel eens iets gek gedaan om bij jouw idool of helden aanwezig te kunnen zijn?

3 opmerkingen

  1. Ik kan mij nog herinneren dat ik als tiener helemaal fan was van Jim Bakkum. Uh, ja. Ik was toen ook wel eentje die graag vooraan stond en begon te gillen als hij op het podium op kwam. Maar zeggen dat hij mijn held is oid heb ik nooit gedaan. Ik ben ook blij dat ik nooit zulk gedrag vertoont heb, wat zou ik me anders nu schamen zeg, haha :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, ik ben nooit verder gegaan dan het ophangen van posters van mijn idolen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben iemand die hele albums echt helemaal grijs draait, maar verder ga ik eigenlijk nooit.

    BeantwoordenVerwijderen