Christmas | TAG; It's Christmas Time

Hoewel de eerste en tweede kerst dag er nu op zitten, gaan we gewoon nog even door.
Vandaag vul ik namelijk de It's Christmas time tag in!
Een tag, uiteraard, geheel in kerst stijl.
Benieuwd naar hoe mijn ultieme kerst eruit ziet, wat mijn favoriete kerst nummer van dit moment is en hoe ik kerst meestal door breng?
Ik kwam deze tag tegen op de blog van Lotte en werd er gelijk al enthousiast door. Juist omdat ik nog een kerstmis tag wilde invullen. Dus, laten we maar gauw beginnen!

Wat is je favoriete kerstfilm?
Home Alone dat blijft altijd denk ik wel een van mijn favorieten, daar veranderd voorlopig nog niet veel aan. Maar voor de vakantie heb ik voor de eerste keer Frozen gezien.
Normaal gesproken ben ik niet zo van de teken en Disney films, maar deze past wel goed in het rijtje favoriete kerstfilms. Ja wat was dat, ondanks dat het een kinderfilm is, een mooie film!

Heb je ooit een witte kerst gehad?
Ja! Ik herinnerde me toevallig vorige week nog dat ik een laatste dag voor de kerstvakantie lopend naar huis moest omdat er zoveel sneeuw was gevallen. Maar dat is denk ik zo'n 6 jaar geleden als ik het goed heb, beetje lang geleden dus.
Waar was en is de sneeuw dit jaar?

Waar breng je kerst meestal door?
Meestal bij familie of thuis met familie.

Wat is je favoriete kerstliedje?
De 'Do They Know It's Christmas Time' van Band Aid 30 doet het dit jaar wel goed.
Stiekem denk ik dat het komt omdat Ed er in zit en ik gewoon gek ben op die stem.
Zaaaaaaaaligggg!


Open je cadeautjes op kerstavond?
Soms, toevallig hebben we dit jaar dat niet gedaan. Maar het verschilt echt per jaar of we iets aan cadeautjes doen.

Naar welke traditie's met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Kerst bestaat voor mij al jaren uit het lekkere eten en het vieren met familie en of vrienden. Dit is dan ook echt een traditie dat we dit doen!

Is je kerstboom echt of nep?
Dit jaar hebben we een neppe echte kerstboom. Een kerstboom die wel nep is maar eigenlijk gewoon een echte lijkt als je niet weet dat hij nep is. Dus houden jullie het even stil;)?

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Euhm, ik vind gourmetten altijd wel gezellig. Maar echt een favoriet gerecht of bepaald snoep dat met kerst weer voorgeschoteld kan worden, dat heb ik niet.

Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je liever?
Oefh, ik ben niet goed in cadeautjes voor iemand kopen. Zelfs voor mijn familie vind ik het een hels drama. Maar vaak heb ik ook niet echt iets nodig en hoef ik het ook niet perse te krijgen. In dit geval zou ik dan gaan voor het kopen van cadeautjes.

Wat is het beste kerst cadeautje dat je ooit gekregen hebt?
Weetje dat ik dat sirieus niet meer weet?
Misschien omdat wij er nooit zoveel aan doen. Maar misschien komt het ook dat ik het niet meer weet dat het als we iets doen, dat het dan vaak iets kleins is. Of voor de hand liggend.
In ieder geval zal er vast wel wat leuks hebben tussen gezeten, maar is het niet blijven hangen.


Wat is jouw droomplek om te bezoeken rond kerst?
Wat voor mij een droomplek zou zijn om te bezoeken tijdens kerst is een kerst markt. Dit heb ik in 20 jaar nog niet een keer gedaan. Hoewel het dit jaar wel op de planning stond, is het er helaas nog niet van gekomen.
Maar als het er dan van gaat komen ooit, dan moet er natuurlijk wel een beetje sneeuw liggen!

Ben je pro in inpakken of faal je hard?
Ik ben iemand die altijd faalt met het inpakken. Sowieso omdat ik er geen geduld voor heb en het niet leuk vind. Ik ben geloof ik niet zo van het priegelen en al helemaal niet als het netjes moet..

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Nee eigenlijk niet. Ik heb het wel eens gedaan maar meestal kom ik ze toch niet na.
Ik denk dat dit ook iets te maken heeft met geduld.. haha.

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
Kerst maakt voor mij zo speciaal dat iedereen samen is. We ons best doen om er net even iets beter uit te zien dan op een 'normale' dag en er is vaak overal net even iets meer aandacht aan besteed.

Wat maakt voor jouw de ultieme kerst?

4 opmerkingen

 1. Wat een super leuke tag !
  hoop dat je een fijne kerst heb gehad !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kerstmarkt bezoeken, dat wil ik dus ook! Het komt op mijn to do list te staan voor volgend jaar, haha! Leuke tag Fleur! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook altijd zo moeilijk om cadeaus te kopen! Vier jaar geleden was er heel veel sneeuw gevallen! Dat was mijn 1e jaar op de universiteit en toen kon ik niet meer naar huis ;P En ik heb ooit een keer naar huis moeten lopen van school omdat het zo had gesneeuwd. Ik heb er wel een uur over gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen! Ik vind het altijd leuk om te zien hoe anderen kerst vieren. Wij vieren het nooit met cadeautjes, dus dat hoort voor mij niet bij kerst. Ik ben altijd met familie en er is veel eten, dus dat hoort vooral bij kerst, haha ;) En sneeuw, maar dat hebben we helaas bijna nooit. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen