Lifestyle | Serious Request 2014

Gisteren was het dan eindelijk weer zo ver; 3 DJ's lieten zich vrijwillig opsluiten in het glazenhuis.
Vanaf gister tot a.s woensdag draaien zij non stop muziek, ontvangen ze gasten, leven ze op vieze sapjes, slapen ze weinig en kan iedereen non stop met ze mee genieten.
Serious Request is weer begonnen!
Benieuwd wat de stille ramp van dit jaar precies inhoud, waarom ik Serious Request zo leuk vind, wat mijn favoriete filmpjes van de afgelopen jaren zijn én waar ik mij op verheug?Ieder jaar vind ik het weer een feest; van de dag dat ze de deur op slot draaien tot de dag (6 dagen later) dat de deuren weer open gemaakt wordt.
De muziek die je via radio en tv mee krijgt, de unieke en legendarische acties, de leukste artiesten en de mooie documentaires die voorbij komen. Allemaal komt het terug tijdens Serious Request.
Het is een mooie saamhorigheid waar iedereen zijn best doet om er een mooi bedrag van te maken.
Ik heb er zin in!

De stille ramp van 2014: Hand Of Our Girls 
Dit jaar vraagt Serious Request aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigd.
Beschadigd omdat vrouwen daar weinig tot geen recht en stem hebben. Daarnaast hebben ze  nauwelijks tot geen dak boven hun hoofd en het belangrijkste; zijn ze totaal niet veilig. Het rode kruis zet zich daarom in om voor de opvang maar ook voor het herstel van het seksueel misbruik van deze vrouwen. Dit jaar is dit waar Serious Request zich voor in zet. En als je de rapportages en verhalen mag geloven is dat hard nodig.

Niemand beter dan Eric Corton, de man die ieder jaar weer de stille ramp bezoekt, spraakmakende rapportages maakt kan dit nog duidelijker maken:
"De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap", zegt Eric Corton, 3FM-DJ en ambassadeur van het Rode Kruis. "Daar willen wij de ogen niet voor sluiten. Integendeel. Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten."
Wil je meer informatie over deze stille ramp?
Hier gaan ze nog er een stukje dieper in op wat deze stille ramp precies inhoud, waarom hiervoor gekozen is en wat het rode kruis doet.

De actie: Geld inzamelen, plaatjes draaien, doneren en leuke acties
Net zoals de voorgaande jaren is het ook dit jaar weer de bedoeling om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daar draait Serious Request tenslotte om. Want als het moet dan zijn wij Nederlanders één! En dan kunnen wij altijd wel een klein beetje missen.
Dit kun je simpelweg doen door bijvoorbeeld een plaatje aan te vragen, alleen een bedrag te doneren, een actie te steunen of door zelf een actie op te zetten.
Je kan het zo gek niet bedenken; legen flessen ophalen bij jouw in de straat, nagels lakken, muziek maken, auto's wassen, alles kan.
Of je bedrag nou twee euro is of meer dan twee honderd euro, dat maakt niet uit. Ieder bedrag helpt.
Heb je trouwens de acties van Teske, Mascha en Stuk TV al gezien?

Wil je ook iets doen maar weet je niet zo goed wat? Op deze pagina staan nog leuke ideeën met uitleg hoe je zo'n actie kunt opstarten!

Waarom ik uitkijk naar Serious Request en mijn favorieten.
Zoals inmiddels wel duidelijk is, kijk ik ieder jaar uit naar deze tijd van het jaar.
Serious Request op radio en tv en 's avonds het Serious Request Journaal. Afgelopen jaar ben ik er heen geweest in Leeuwarden en ook dit jaar staat een bezoekje aan Serious Request in Haarlem op de planning. Na al die jaren dat ik het nu volg heb ik al een aardig lijstje met favorieten. En heb ik ook een vast moment waar ik naar uitkijk; Gerard die de Living Doll doet.
Laten we maar gauw kijkje naar 3 van mijn favoriete momenten van de afgelopen jaren:
Wat vind jij van Serious Request?
En wat vind je van het doel van dit jaar?1 opmerking

  1. Wat een mooi doel dit jaar! Eigenlijk verdiep ik mij nooit zo in Serious Request, ik vind het onwijs commercieel, hoewel dat natuurlijk wel het meeste geld op levert. Ik vind het trouwens wel een goed initiatief hoor, daar niet van! :) xx

    BeantwoordenVerwijderen