Lifestyle | Dagje naar de kerstmarkt in Keulen

Vorige week donderdag (alweer precies een week geleden) ging ik voor een dagje naar de kerstmarkten in Keulen. Om alvast in de kerstsferen te komen neem ik jullie vandaag (met de kerstdagen letterlijk voor de deur) even mee terug naar het mooie Keulen. Benieuwd naar deze dag?

Wij hadden via de HEMA een ticket gekocht voor een busreis met OAD naar Keulen. In eerste instantie was het trouwens nog Dusseldorf waar we naar toe zouden gaan, maar omdat er geen genoeg aanmeldingen waren voor die donderdag mochten we mee naar Keulen. Ook niet verkeerd trouwens!

De kerstmarkt 
Dit was voor mij de eerste keer dat ik naar een kerstmarkt ging. En al helemaal in het buitenland. Maar wat was dit leuk! Er waren een aantal kerstmarkten verdeeld over de stad en iedere kerstmarkt heeft zijn eigen 'specialiteit'. Wij zijn gestart met de kerstmarkt bij de DOM waar we werden afgezet. Helaas zijn niet alle foto's helemaal goed gelukt (het leek in eerste instantie wel zo, maar achteraf bleek dus anders) dus vandaar een kleine selectie foto's voor een kleine sfeer impressie.

Alle kerstmarkten hadden twee dingen gemeen: Ze waren in opperste kerstsferen en je kon er warme gluhwijn drinken of warme Chocolade melk. En bij de warme chocolademelk kreeg je ook nog eens een leuke mok bij!

En 's avonds.. 

Ja en toen het eenmaal donker werd liepen we continue met open mond naar al die mooie lichtjes te kijken. Wat een fijne en gezellige sfeer is het dan! Het enige wat ik nog miste was wel de kou. Hoe hard ik ook loop te zeuren als mijn handen er half af vriezen, het hoort wel bij kerst en dan vooral bij de kerstmarkt. Het was deze donderdag, dat wij hier waren, 13(!!) graden. Ach ja, dat maakt dat we ook gewoon met jassen open liepen. 

Nee, echt, het was een geslaagd dagje. Wel lang en heel veel lopen, maar dat was het meer dan waard! Dus als je eens naar een kerstmarkt wilt; Keulen kan ik je zeker aanraden!

En voor nu: Merry Christmas! 


1 opmerking