Personal | Vakantieplannen: Interrail reis door Italië

Ik heb even geteld; na deze week is het nog precies 9 weken voor ik het vliegtuig in stap om samen met een vriendinnetje een rondreis door Italie te gaan maken met Interrail. Iets nieuws, iets wat ik stiekem wel een klein beetje héél erg spannend vind maar waar ik wel zeker naar uitkijk. Vandaag wil ik jullie gewoon even meenemen in wat we tot nu toe al hebben. Om alvast een klein beetje de vakantiekriebels los te schudden. Lees je mee?Als ik heel eerlijk ben; ik vind het best een beetje een eng idee dat we in backpack stijl op reis gaan. Want hoewel ik al 21 ben (bijna écht oud en zo), is dit pas de eerste keer dat ik alleen op vakantie ga zonder dat we op 1 locatie zitten. Het is dus niet mijn eerste vakantie zonder ouders, maar wel de eerste vakantie dat we in backpack stijl gaan doen. Mijn eerste zo’n zelfde soort reis was de geweldige reis naar Thailand waar ik gelukkig wel met hetzelfde vriendinnetje was. Dus wat dat betreft zijn we wel op elkaar ingespeeld en zitten we aardig op één lijn, maar toch; het is en blijft een klein spannend dingetje nu we alles zelf moeten uitzoeken en regelen.

De Interrail pas
Wij hebben gekozen voor de One country Interrail Italy Premium Pas. Dit is de pas waarbij je zoveel dagen binnen een maand door één land reist. We hebben de premium genomen omdat we dan gratis konden reserveren en omdat er nog wat kleine pluspunten aan vast zitten.

In eerste instantie hadden we eigenlijk gekozen voor de global pass, de pas waarmee je door heel Euopa kan reizen. Maar we zijn van het idee afgestapt omdat je dan vaak (ook met de hogesnelheidstreinen) heel lang onderweg bent en we het zonde vinden van de dagen die we hebben. Dus zijn we uiteindelijk voor de Italy Premium Pas gegaan waarbij we 6 reis dagen in een maand hebben. Wij hebben besloten om alle 6 de reisdagen wel te gebruiken maar er wel twee weken van te maken. Dit houd in dat we ongeveer 2 a 3 dagen in een stad zijn.

Waar gaan we heen?
Maar als je eenmaal de pas hebt besteld moeten we nog de route gaan plannen. Dit heeft even geduurd, maar uiteindelijk zijn we denk ik toch wel tot een leuke en uitdagende route gekomen. We stappen in Amsterdam op het vliegtuig naar Italie waar we in Venetie landen. Vervolgens gaan we na drie dagen door naar Florence waar we ook weer drie dagen verblijven. Uiteraard kunnen we Rome niet missen dus gaan we na Florence naar Rome, daarna gaan we nog door naar Napels, Pompeii, Salerno en vliegen we terug vanaf Milaan. Zoals je kunt zien zijn het zowel bekende als wat onbekendere steden. Wat het niet alleen leuk en spannend maakt maar ook een uitdaging is om de leukste dingen van een bepaalde stad in een twee of drie dagen te proppen!

Dan moet je nog alles gaan plannen en boeken
Maar nu we de tickets van zowel het vliegtuig als de trein hadden geboekt begint pas het echte werk; het plannen en boeken van de verblijfplaatsen. Want ja, we moeten toch ergens slapen. Omdat we naar verschillende steden gaan en niet overal een Interrail pas geldt en het zonde is om een andere trein te pakken is het nog beste en klus. Want je moet een hotel/hostel/camping vinden in de buurt van het station waar die trein stopt. Gelukkig is dit ook wel leuk want zo krijg je wel al een beetje de vakantie kriebels. Op dit moment hebben we drie hotels gereserveerd en twee treinreizen geboekt. Euhm ja, van de zes verblijfplaatsen die we nodig hebben en de zes treinreizen die we moeten uitzoeken en reserveren.. We hebben dus nog wel even wat te gaan! Maar de vakantie krijgt dus zeker wel al vorm! 


Wat zijn jouw vakantieplannen voor aankomende zomer?

5 opmerkingen

 1. Oh wat gaaf! Allemaal leuke culturele steden, en van alles een beetje. Lijkt net of jullie de hele geschiedenis langsgaan, de oudheid in pompeii en Rome natuurlijk. De renaissance in Florence! Klinkt echt leuk!
  Ik ga 10 dagen naar het eilandje Zakynthos in Griekenland. Heel veel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, gaaf zeg! Italië is zo'n prachtig land, echt super! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhhh gaaf! ik heb zelf 3 weken door Europa geinterraild. Mijn tip is juist om niet teveel te boeken. Want als je het ergens leuk vindt, wil je daar misschien wel langer blijven. Een hostel heb je echt zo gevonden hoor. zorg er alleen voor dat je niet savonds laat pas aankomt, dan is het wel handig om alvast een verblijfplek te hebben. Verdere tips.. Pak nachttreinen: scheelt in kosten voor je verblijf en vaak kun je in de trein ook prima slapen. Plus, dat is zoveel fijner dan overdag reizen ivm de hitte! Verder heeeeeel veel plezier <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat super gaaf en een heel erg fijn vooruitzicht zeg! Wij gaan misschien een lang weekendje weg in NL of naar Londen. Verder niets op de planning zo met een huis in de verkoop ;-)

  BeantwoordenVerwijderen