Lifestyle | Gelezen: Huidpijn - Saskia Noort

Voordat ik naar Italie vertrok heb ik nog heel internet afgespeurd naar boeken die ik aan mijn ebooken boekenplank zou kunnen toevoegen. Huidpijn van Saskia Noort was daar er eentje van. En wat voor eentje.. Jeetje mina wat een verhaal! Een perfect boek voor op de vakantie kan je hem wel noemen. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel!

Normaal gesproken begin ik een nieuw boek nadat ik via internet weer even heb opgehaald waar het boek ook al weer over ging. Bij dit boek kon dat niet. Ik zat in Italie en er was op dat moment geen wifipunt. Dus besloot ik gewoon aan Huidpijn te beginnen. Niet omdat ik het boek nou persé wilde lezen of omdat ik er nou zoveel recensies over gelezen had; nee omdat ik op dat moment gewoon blind aan dat boek wilde beginnen. En eerlijk is eerlijk; wat ben ik blij dat ik aan dit boek en niet aan een ander boek ben begonnen; want wat een heerlijk boek is dit voor op de vakantie!

Ik zal eerst even de achterflap met jullie delen voor ik verder ga:
"Huidpijn' is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN'erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden."

Anne neemt je mee
Of nou ja.. Niet Anne maar Saskia neemt je mee in de wereld van Anne. De wereld van een BN'er en de wereld waarin alles onder het vergrootglas wordt gelegd. Een wereld die jij en ik als 'gewone' burger alleen kennen van horen en zien. En daarnaast neemt Anne je mee als het even niet alleen maar roze kleuren en maneschijn is. Omdat ik zelf een media opleiding volg weet ik inmiddels wel wat voor impact de media heeft, maar Anne laat je hier juist de andere kant zien. Niet de kant die wij van de media zien maar de kant zoals deze beleefd wordt door de persoon die hier op dat moment de hoofdrol speelt. Je voelt het verdriet, de pijn en de angsten van Anne en ziet hoe zij als het ware in twee werelden leeft. 

De verhaallijn is ontzettend realistisch geschreven wat mij ontzettend trok. Ik wilde weten wat er zou gaan gebeuren, hoe het verder zou gaan en wat hoe het zou aflopen. Dat dit een boek is waar lang over na gedacht is en waar een heleboel speurwerk is bij komen kijken, dat merk je aan de manier waarop alles tot in de details beschreven wordt. Zo ontzettend sterk en goed dat het in elkaar zit! Ja, dit is écht het perfecte boek voor de vakantie! Zeker een heel goed boek van Saskia Noort! 


Heb jij Huidpijn al gelezen?
Zo niet, lijkt het je wat?


1 opmerking