Personal | Vakantie Italië in foto’s #1

Italië; 7 steden, 14 dagen, 6 treinen en 1000+ foto’s verder. Dit is de perfecte beschrijving van mijn vakantie. Omdat ik jullie niet alle 1000+ foto’s ga laten zien, want dat is wel een beetje te veel van het goede, neem ik jullie vandaag wel mee door de eerste drie steden; Venetië, Florance en Rome. En dat door middel van foto’s. Let’s go!


De reis bestond uit 7 steden waarvan we in 6 steden een aantal nachten overnachtte. Venetië, Florance, Rome, Salerno, Bologna, Genua en we vlogen terug vanuit Milaan. Zoals ik hier al vertelde deden we dit door middel van een Interrail pas en was het een bijzondere reis. En bij een bijzondere reis horen dus ook bijzonder veel foto’s. Dus laat ik gewoon even bij het begin beginnen met de de eerste drie steden!

Stop 1: Venetië
Als je over Venetië hoort of leest denk je aan kleurrijke huisje, smalle straatjes en héél veel trappen. Ik kan je vertellen; that’s the truth. Venetië is ontzettend mooi, schattig en straalt heel veel liefde uit. Van de dagen in Venetië heb ik niet perse hoogtepunten juist omdat het allemaal zo mooi was en we vooral héél veel hebben rond gehobbeld en hebben genoten van het mooie Venetië.
Stop 2: Florance
Als ik heel eerlijk ben wist ik niet zo goed wat ik van Florance kon verwachten. Ik had wel ergens gelezen dat het een mooie stad was om te bezoeken en er veel mooie bezienswaardigheden waren; maar heel erg had ik me er niet in verdiept (over het algemeen heb ik het allemaal maar over mij heen laten komen). De eerste dag hebben we eigenlijk vooral heel veel gelopen, veel mooie gebouwen en kerkjes bewonderd en een lekkere cocktail gedronken. De tweede dag hebben we vijf uur gefietst voor €7,50 pp. Iets wat mij heel erg goed is bevallen en wat een ontzettend leuke manier is om op andere plekjes te komen dan dat je het lopend doet en dus een andere kant en nog méér van de stad ziet! Dit was denk ik wel de leukste activiteit die we hebben gedaan. Gewoon oer Hollands; fietsen.


Stop 3: Rome
Rome, als je over Rome begint denk je natuurlijk gelijk aan het Colosseum. Dúh want dat is hét van Rome! Een tip of eigenlijk twee tips voor in Rome; koop een 72 uur (wij waren er drie dagen dus dat kwam precies goed uit) kaartje waarmee je alle mogelijke manieren van het openbaar vervoer voor (als ik het goed onthouden heb) 18 euro gebruik kunt maken. Ontzettend handig, makkelijk en in die zin ook goedkoop! Én stop je portemonnee, geld of losse pinpas zo goed mogelijk weg; binnen twee seconden hadden ze mijn portemonnee en had ik niks meer aan geld. Ik kan er nog steeds niet bij hoe ze hem te pakken hebben gekregen aangezien ik de rits nog net niet vast had.. En ik hoop dat ze heel veel plezier hebben gehad van die 20 losse euro’s die er hooguit in zaten:’). Uiteraard hebben wij ook wat bezichtigingen gedaan en zijn we gewoon weer verder gegaan. Ondanks dat ze het daar dus heel moeilijk vinden om van andermans bezittingen af te blijven is het écht een onwijs mooie, drukke en een hele sfeervolle stad!Omdat de post anders véél te lang wordt aan tekst én foto’s split ik hem hier even door tweeën. Volgende keer starten we in Salerno!


Ben jij ooit in Venetie, Florance of Rome geweest?

3 opmerkingen

 1. Wauwie, super mooie foto's :) Zelf ben ik ook in Venetië geweest, erg toffe stad. Rome zou ik ook nog graag naartoe willen. Je foto's zijn jaloersmakend, haha.
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bella Italia, wat is het er toch mooi! Ik ben zelf eens in Venetië geweest en heb er echt van genoten. Enig minpuntje vond ik de drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Italië staat zeker op m'n TravelBucketList (net zoals vele andere landen). Mooie foto's trouwens. Ik kijk al uit naar de volgende reeks :)

  BeantwoordenVerwijderen