Lifestyle | De mooiste kerstreclames

Ik moet je eerlijk bekennen: reclames zijn niet mijn favoriet. Ik vind ze vaak maar irritant omdat dat programma of die serie véél leuker is dan die nieuwe espresso. Maar rond de kersttijd veranderd dat irritant vinden naar 'hoe mooi kan het zijn?' en vind ik sommige opeens wel leuk. En daar aan die mooie en zeldzame reclames wil ik vandaag aandacht besteden. Want met welke reclames mogen ze, als je het mij zou vragen, het hele jaar de reclames blokken vullen en waarom?


Ieder jaar rond kerst heb ik wel een aantal reclames die het bij mij goed doen. Ze hebben vaak een zwaardere boodschap dan alleen het product dat ze in de belangstelling willen zetten én het wordt met kerst altijd net even anders neergezet waardoor het blijft hangen. En of dat nou is omdat het script misschien door iemand anders is geschreven of omdat beelden met kerstbomen en kerstlichtjes gewoon meer sfeer en dus warmte creëren, dat weet ik niet. Maar dat het wat doet blijkt uit het feit dat ik mijn favoriete even wil delen. En ja, dat vind ik leuk!

Postcode loterij - Geluk is vaak dichterbij in de buurt 


Dit is een reclame waar je eigenlijk even goed voor moet gaan zitten. Het is een reclame die heel dichtbij komt omdat het 'gewoon' bij jou en mij in de buurt zou kunnen afspelen. Het is eigenlijk een normale gang van zaken dat zich afbeeld maar toch ook weer totaal niet. Want als dit 'normaal' was dan zouden er niet zoveel problemen zijn. En daarom vind ik deze reclame en de boodschap die hij heel sterk overbrengt over het hebben van geluk en warmte om je heen heel sterk. En mooi! Want dat hoort bij de tijd van kerstlichtjes, lekker eten, gezelligheid en familie.


John Lewis - #BusterTheBoxer


Ik heb de John Lewis reclame al vaker genoemd in een post over reclames. Deze reclames zijn magische en zo mooi! Ook dit jaar kan ik genieten van dit sprookje dat zich verteld in deze reclame. Normaal gesproken houd ik niet zo van lange reclames maar nu, tijdens kerst, vind ik dat het mag én kan. Gewoon omdat ook hier weer een mooie boodschap in verstopt zit en het daardoor niet achter kan blijven. Genieten!

Lidl voor de mooiste kerst 


Ik denk dat ik deze moet benoemen omdat ik smelt bij het stemmetje. En bij het einde van deze reclame hoor je mij iedere keer 'aaaaah' roepen. Ik vind hem heel zoet en sappig maar vooral heel schattig. Aan alle dingen is er gedacht als je na gaat hoe jij vroeger was of naar dingen toe keek. Geweldig toch? 

Nivea kerst 2014 - Het mooiste geschenk is familie 


Dit is al een wat oudere reclame maar nadat ik hem van de week tegen kwam wist ik zeker dat ik deze ook even moest delen. Want hoe lief is dit jongetje? Een dikke ooeeeeeh en aaaaah om deze post mee af te sluiten! 


Heb jij een favoriete kerst reclame? 

3 opmerkingen

  1. Ik ben fan van de Coca-Cola kerstreclame :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa, kerstreclames zijn zo fijn! Ik ben er gek op. John Lewis is bij mij ieder jaar favoriet! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aaah die van NIvea is ook leuk, die heb ik nog nooit gezien!

    BeantwoordenVerwijderen