Personal | Is veel leuk vinden positief?

Er spookt al een tijdje een vraag door mijn hoofd. Zeker nu ik mijn examen periode bijna in gaat. Een kwestie waar ik me misschien niet zo druk over zou hoeven maken maar wat misschien toch wel een klein beetje in de weg staat. Ik vind namelijk een heleboel dingen leuk, maar is dat wel zo positief? Ik neem jullie mee in deze zoektocht, lees je mee?


Nu het einde van mijn opleiding in zicht komt komen er ook steeds meer vraagtekens naar boven. Vraagtekens omdat ik niet goed weet wat ik voel als ik denk aan wat ik straks kan en wil. Want ik vind heel veel leuk en daar zullen de mensen die denken dat ze niks of weinig leuk vinden jaloers op zijn maar ik vraag me af; is veel leuk vinden eigenlijk wel zo positief?

Al een tijdje spookt de vraag of veel dingen leuk vinden en in veel dingen interesse hebben wel zo leuk en positief is als dat het lijkt. Kijk, ja, nu ik dit zo schrijf kan het inderdaad leuk zijn. Het is tevens beter dan dat je helemaal niets leuk vindt. In die zin zou ik me er ook niet druk om moeten maken. Maar als ik dan naar vriendinnen, familie of andere leuke en inspirerende mensen om mij heen kijk en zie wat zij doen, kunnen of waar zij goed in zijn dan komen daar die vraagtekens weer. De vraagtekens die staan voor het feit dat ik niet specifiek iets heb waar ik goed in ben omdat ik een heleboel dingen leuk vind. En van alles dat ik leuk vind ook wel het een en het ander kan. En dat maakt mij best onzeker.

Want als ik dan kijk naar die vriendin die goed is in iets en daar ook haar ding gewoon in doet en dus in uitblinkt dan wil ik dat ook. Ik wil ook dat mensen zien dat ik in dat ene goed ben en dus uitblink. Maar naar mijn idee heb ik dat niet omdat ik van alles een beetje kan en leuk vind. En ik besef ook wel dat mensen om mij heen wel denken dat ik onzin uitkraam juist omdat zij weten wat ik wel kan. En misschien denk ik hier ook wel te diep over na want deze gedachten halen die vraagtekens die bij de finish in de verte staan te dansen niet weg. Maar toch blijft het hangen en weet ik er geen antwoord op.

Dus ja, is veel leuk vinden wel zo positief als hoe mensen dit altijd vertellen? Ik weet het niet zo goed. Aan de ene kant snap ik die mensen die dit wél positief vinden ook wel weer; want je kan gewoon variëren in wat je wilt doen. Maar ik denk gewoon dat die negatieve kant bij mij overheersend is omdat het mij onzeker maakt. Dit omdat ik naar mijn idee niet ergens écht goed in ben. Want zoals ik al eerder zei; ik verdeel dat stukje uitblinken over alles wat ik leuk vind. En als ik dan zou gaan nadenken over waar ik écht goed in zou willen zijn dan zou ik het ook zo 1, 2, 3 niet kunnen vertellen. Het komt er geloof ik op neer dat ik het gewoon niet zo goed weet. Dus voor diegene die nieuwsgierig naar mijn plannen zijn voor als ik straks nog een diploma opzak heb; ik weet het niet. Maar ik kan wél iets hoor!

Hoe zie jij deze kwestie:
Is veel leuk vinden positief of negatief?


1 opmerking

  1. Mooi en interessant artikel. Zelf zie ik het leuk vinden van meerdere dingen als veelzijdig zijn en veelzijdigheid is zeker niet negatief. Ik denk dat jouw eigenschap je maakt tot wie je bent en dat het voor jou zonde zou zijn om uit te blinken in een bepaald iets. Want dat laatste ziet ook niet iedereen als positief; ik zou het zelf juist heel fijn vinden om wat veelzijdiger te zijn, zodat ik me meer kan inleven in anderen. Hoe dan ook, ik denk dat het hebben van meerdere interesses zeker niet als negatief weggeschreven hoeft te worden

    BeantwoordenVerwijderen