Lifestyle | Als je iets écht wilt, dan lukt het!

Laatst hoorde ik twee mensen praten; het kwam er op neer dat één van de twee er niet helemaal zeker van was of het doel dat zij voor ogen had zou gaan lukken. De persoon naast haar die knikte een beetje en gaf af en toe wat commentaar maar hielp die persoon niet uit de negativiteit. Hoewel ik mijn mond heb gehouden omdat ik het voorgesprek ook niet had gevolgd was ik in mijn hoofd wel de negatieve persoon een antwoord aan het geven. En dat antwoord dat wil ik vandaag met jullie delen.

We maken als mensen van vlees en bloed veel mee. Dingen die mee zitten en ons met gemak en tot een grote opluchting makkelijk af gaan en dingen die anders lopen dan gepland was. Je kan in dat laatste geval twee dingen doen: met de pakken erbij neer gaan zitten of de los gevallen bladeren bij elkaar rapen en er op nieuw voor gaan.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat als je écht iets wilt dat het dan lukt. En dan mag ik denk ik wel zeggen dat ik uit ervaring spreek. Mij is altijd ingefluisterd dat ik niet ver zou komen qua niveau's op mijn vervolg opleidingen. Maar ik heb altijd al gevoeld dat ik het wel zou kunnen omdat ik écht wel meer wilde. En kijk nu, bijna een tweede MBO diploma opzak en wel; Niveau 4! Als je de mensen van mijn basisschool dat zou vertellen toen der tijd hadden ze je vierkant uitgelachen. Maar niks is dus minder waar want het kan écht zolang je er maar volledig voor gaat en je het écht wilt.

Als ik kijk naar de dingen die er gebeuren op dit moment in het leven en dingen die ik hoor van mensen dan ben ik er van overtuigd dat het bijna bij alles zou werken. Want als je er zeker van bent dat je dat doel in je leven wilt halen wie is er dan om jou in de weg te staan? Jij bent de baas over jouw leven en hoe je jouw pad bewandeld, waarom zou je dan perse rechtdoor moeten gaan terwijl jij toch liever links afslaat? Ga linksaf en laat de mensen maar schrikken omdat je niet de 'juiste' of 'normale' weg maar wél je eigen weg volgt! Jij kan het, jij hebt het in je dus waarom zou je dan de moeite niet nemen en voor de veilige of 'normale' weg kiezen? Zolang het bij jouw goed voelt kan het bijna niet anders dan dat het goed gaat.

En het zal niet altijd na die afslag naar links in één keer zo gaan als hoe jij het voor ogen hebt; maar neem die hobbels, leer er van en ga weer door. Juist die dingen geven jouw ook weer die motivatie om je doel na te streven. Want hoe cool is het om de finish te zien en je eindresultaat te kunnen showen? En dan is het daarna nog leuker om met een grote én trotse glimlach terug te kijken naar hoe jij dat maar even voor elkaar gebokst hebt. Dus bij deze; twijfel nooit meer over iets waar je onzeker door bent of bang dat je het niet kan want als je het écht wilt dan lukt het!

Als je terug kijkt naar de afgelopen jaren; wat is dan iets waarbij jij goed hebt kunnen laten zien dat als je iets écht wilt en er vol voor gaat dat het dan ook gewoon lukt?
Ik ben heel benieuwd! 

3 opmerkingen

  1. Wat een mooi artikel! Ik kan als voorbeeld mijn interne baan noemen, die ik heel erg graag wou en uiteindelijk (na een andere afwijzing) heb gekregen. Ook hebben wij eindelijk onze droomwoning gevonden, na jaren in ons appartement te hebben gewoond waarbij de verkoop alles behalve soepel liep.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het klopt helemaal! Wij wilden vorig jaar een boerderijtje kopen. Maar dat bleek niet zo gemakkelijk als gedacht, want de banken wilden niet meewerken. En nu hebben we het, door er keihard voor te knokken, bijna voor elkaar: deze week tekenen we de hypotheek offerte. En ik ben een eigen bedrijf gestart nastreven mijn baan. Veel werken dus, maar het begint zijn vruchten af te werpen. Als je niet opgeeft, kun je zoveel meer bereiken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, zeker mee eens! Niet met alles, maar een groot deel zeker wel.

    BeantwoordenVerwijderen