Lifestyle | 5x een relaxed weekendje weg

Soms voel je gewoon dat je even weg moet. Iets met een hutje op de hei maar dan de makkelijkere variant; gewoon even weg uit de 'gewone' wereld. Ik besloot dit gewoon te gaan doen met een vriendinnetje. Daarom deel ik vandaag mijn tips om een ultieme relax maar toch ook wel een klein beetje actief weekendje weg te doen!


#1 Hotel via Travelbird
De eerste tip die ik maar al te graag wil delen is dat als je even goed rondsnuffelt op de site van Travelbird (maar ook op vakantieveilingen en Groupon kun je goed terecht) je hele leuke en goedkope deals kunt vinden. Zo hadden wij voor €200,- voor twee man een 5 sterrenhotel (!) inclusief ontbijt midden in de stad! Waar we in eerste instantie dachten niks te gaan vinden stuitte we hier op en zaten we vervolgens in een super de luxe hotel op een paar straten van het centrum vandaan. Daarnaast hadden we een super grote kamer (met een grote badkamer én bad) en was er een sauna wat deze drie daagse reis toch wel compleet maakte. Want die luxe heb je lang niet altijd voor deze prijs dus dit is zeker een tip die ik je niet wil achterhouden!

#2 Bereid niks voor
Hoewel ik juist de persoon ben die van te voren alles voorbereid wil hebben en wil weten waar ik aan toe ben, hebben ik dat deze keer dus helemaal los gelaten. Het enige wat we gepland hadden is hoe laat we op zaterdagochtend de trein in zouden stappen en voor de rest hebben we ter plekke alles uitgezocht. En eerlijk is eerlijk; dat was ontzettend fijn! We hadden alle tijd, totaal geen haast omdat we nergens aan vast zaten en konden doen waar we op dat moment zin in hadden. En voor als nog hebben we best een groot deel van Brussel gezien. Het kan dus ook zeker onvoorbereid een fijn weekend zijn!

#3 Doe je telefoon weg en gebruik een offline map
Iets anders waarvoor we bewust gekozen hadden is dat we geen van beide een internet bundel zouden aanzetten. Zodra je de grens over gaat krijg je zo'n leuk berichtje met "sluit nu voordelig een internet bundel af'.. Deze hebben we genegeerd en alleen als we ergens toevallig internet hadden gingen we even online. Onbewust wordt je dan wel weer geconfronteerd met hoe 'gewend' we zijn om even dat aandachttrekkende ding erbij te pakken.. Maar omdat we niet wisten waar we liepen of waar we heen zouden moeten hebben we wel onze telefoons gebruikt om de weg te vinden. Maar ook dit deden we weer offline, ik downloadde namelijk thuis al de offline maps waarmee je dus zonder internet de weg kunt vinden. Je moet alleen wel even van te voren de kaart downloaden, maar dat is alles en voor de rest kun je dus precies zien waar alles is. En waar je op dat moment bent uiteraard. Een ontzettend fijne app die je, omdat je offline bent en niet offline hoeft om te kijken waar je bent, toch rust geeft maar je (als je het goed doet) niet laat verdwalen. Dat is fijn toch?

#4 Probeer zoveel mogelijk lopend te doen
Omdat alles hier thuis maar snel snel snel gaat hebben we dit in Brussel juist omgedraaid. Daar ging alles op zijn tijd en deden we bijzonder rustig aan. Daarnaast pak je thuis toch even voor de snelheid de auto, het openbaar vervoer of pak je de fiets. Logisch, want dan neemt het minder tijd in. Wij hebben in totaal in dit weekend twee keer de bus gepakt (heen en terug naar het hotel) en 1 keer de metro, voor de rest hebben we alles lopend gedaan. En dan is lopen echt wel rustgevend. Hoewel het ook ergens wel energie kost was het niet heel irritant of vervelend. Je bekijkt alles dan toch anders als dat je ergens in de auto of op de fiets voorbij raast. Dus echt een tip; probeer zoveel mogelijk lopend te doen als je toch niets gepland hebt staan.

#5 Maak gebruik van de faciliteiten 
Ja, wij hadden dus een hotel met sauna en een bad. Waar de meeste studenten een avondje uit gaan in een nieuwe stad zijn wij juist de sauna ingedoken en hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het bad. Om vervolgens wel in een veel te grote badjas (dat is met mijn lengte niet zo moeilijk, haha) op de bank neer te ploffen (want ja, die hadden we ook in de kamer) en een avondje te Netflixen. En dat maakt zo'n weekendje toch wel ultiem genieten met een beetje cultuur snuiven!

Wat is volgens jou dé tip voor een relaxed weekendje weg?

4 opmerkingen

 1. Wat een fijne tips deel je hier. Erg leuk om te lezen...
  Ik kijk erg uit naar ons weekendje weg in Augustus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Telefoon & Ipad weg doen lukt nog wel in vakantie, maar in het dagelijks leven zou ik er minder mee bezig willen zijn. Goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige website heb jij Fleur! Goede tip om tijdens een weekendje weg eens alles lopend te doen!

  BeantwoordenVerwijderen