Personal | Een half jaar Iphone; hoe bevalt het?

Inmiddels precies een half jaar geleden besloot ik iets de toen, wat ik achteraf gezien al veel eerder had moeten doen: Ik stapte over van Samsung naar een Iphone. Inmiddels zijn mijn Iphone en ik beste vrienden en vertel ik jullie vandaag graag hoe mijn verstandsverhouding op dit moment met mijn beste vriend er voor staat! Benieuwd, hoe nu terug kijkend, deze overstap is bevallen?


Wat ik eigenlijk al vrij snel riep nadat ik daadwerkelijk was overgestapt roep ik nu nog steeds; dat had ik véél eerder moeten doen. Daaruit kun je denk ik ook wel de conclusie trekken dat deze overstap ontzettend goed is bevallen.

Van het Android systeem naar Apple
Ik denk dat het grooste verschil de besturing is. Nu ben ik natuurlijk geen app techneut/nerd die hier heel erg diep op in kan gaan, maar iedereen kan het verschil wel zien/merken. Het was ook tijdens de eerste dagen ook echt wel even zoeken waar alles zat. Op mijn Samsung wist ik alles inmiddels wel te vinden, alle snelle handelingen waren een fluitje van een cent.

Maar nu moest ik ditzelfde met mijn iPhone gaan krijgen. Het is denk ik dat ik al redelijk 'eigen' was met Apple door mijn Macbook (al is het toch ook wel weer iets anders dan een telefoon) en iPad waardoor het niet compleet nieuw was. Maar ik kan mij wel voorstellen voor mensen die nog nooit zo'n soort overstap hebben gemaakt, dat het echt wel even wennen is. Het heeft bij mij niet zo lang geduurd en inmiddels weet ik het allang weer te vinden! En eerlijk is eerlijk; ik denk dat een Apple 'makkelijker' te besturen is omdat veel dingen achter 'slot en grendel' zitten waardoor je dus alleen bij de dingen kunt die 'niet gespecialiseerde' mensen nodig hebben. Oké, dit klinkt een beetje abracadabra maar wat ik hiermee kort gezegd mee probeer te zeggen is dat Apple gewoon best wel heel basic is waar Android meer de diepte in gaat. En dat vind ik juist wel heel fijn. Ik wil in ieder geval niet meer terug!


Alles in verbinding 
Een van de grootste pluspunten van de overstap is hoe ik nu met mijn andere apparaten in verbinding sta. Omdat Android véél verschillende merken heeft en Apple alleen Apple is kan je alles wat van Apple is met elkaar verbinden. En nog belangrijker; daarna staat het ook altijd met elkaar in verbinding. Dus als ik een notitie aanmaak in mijn notitie's op mijn telefoon dan kan ik deze ook automatische lezen en of aanpassen op mijn laptop of iPad. Zonder dat je er iets voor moet synchroniseren, want dat doet Apple helemaal uit zichzelf. Ook bijvoorbeeld als ik een wifi code in mijn telefoon instel en vervolgens mijn laptop open pakt hij gelijk dat wifi punt en hoef ik niet opnieuw het wachtwoord in te voeren! Heel fijn als jij daar, net zoals mij, nogal geen geduld voor hebt waardoor het eerst 36x fout moet gaan!

Ja, écht hoor; ik kan er niks anders van maken maar ik had deze stap véél eerder moeten zetten! Tot nu toe kan ik jou, als je besluit ook zo'n zelfde stap te zetten, alleen maar héél hard aanmoedigen want het is écht écht écht heel fijn!


Heb jij een iPhone of een Android telefoon?

Geen opmerkingen