Nails | Semilac SemiFlash Mirror metallic 659

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik laatst ben wezen 'nagel shoppen' bij de winkel waar ik normaal gesproken alleen online mijn benodigdheden bestel. Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en heb ik tijd gehad om de spiegel/mirror poeder, waar ik zo benieuwd naar was, uit te proberen. Benieuwd hoe dit werkt en wat ik er van vind?


Een heel tijdje geleden bestelde ik al een mirror poeder via AliExpress. Ik geloofde er niet zo in dus wilde niet in één keer veel geld uit geven. Zo nieuwsgierig als ik was besloot ik hem, nadat hij door de brievenbus was gevallen, gelijk uit te proberen. Maar toen ik het uit probeerde gebeurde er niets en werd de poeder alleen maar een vieze smurrie. Niet echt bepaald wat de bedoeling was of de foto's lieten zien.. Ik gaf het op en gaf de schuld aan 'het zal wel niet werken omdat het goedkope troep is'. Maar toen de Semilac SemiFlash poeders bij Mardys in de webshop kwam en er ook een mirror metallic tussen zat begon het toch wel weer te kriebelen. Toen ik dan ook nog één potje zag liggen in de winkel kon ik hem natuurlijk niet laten liggen.. 


Ik weet niet precies wat mij aan deze nagels nou zo trekt, maar dat ik het gewoon wel echt iets vind hebben dat mag je best weten. Het is iets anders dan gewoon een kleurtje met een diepere glitter of een matte coating. En dat maakt het zo tof. Daarnaast hij veranderd mee in de basis kleur die je er onder doet. Als je dan niet een tweede laag poeder er over heen doet, want dan wordt het gewoon een zilveren 'spiegel' omdat hij de laatste laag als basis pakt. 

Hoe werkt het?

Omdat het bij mij met de AliExpress poeder fout ging (achteraf gezien omdat ik niet gelezen had dat er een no wipe top coat onder moest inplaats van een gewone top coat) en ik vast niet de enige ben waarbij het fout gaat, zal ik de stappen even met jullie delen. 

1. Begin na je manicure gewoon met de base coat en doe deze gewoon, like always, onder de lamp.
2. Dan breng je de kleur aan die je eronder wilt, let wel; als je bijvoorbeeld net zoals mij een roze kleur eronder doet dan wordt hij een beetje bronzen maar doe je er bijvoorbeeld een grijze kleur onder dan zal hij echt als een 'mirror' (zilver) eruit komen. 
3. Als je de color laag naar wens hebt aangebracht en netjes hebt uitgehard dan breng je de no wipe top coat aan. Dit is de top coat die geen plaklaag achterlaat. 
4. Vervolgens breng je de mirror poeder aan. Dit kun je doen met een daarvoor bestemd kwastje (met stompjes aan de uiteindes dus niet echte kwastjes met haartjes) of met bijvoorbeeld een oogschaduw sponsje. Je doet op de punt van het sponsje een beetje in de poeder en wrijft deze over de nagel heen. Dit doe je net zo lang tot je tevreden bent met het resultaat.
5. Breng vervolgens nogmaals de top coat aan, dit kan de no wipe top coat zijn maar ook een gewone topcoat en hard deze gewoon netjes uit. Indien je de gewone top coat gebruikt vergeet dan niet de plaklaag te verwijderen!


Het is dus eigenlijk heel simpel en zo gepiept. Het belangrijkste is dat je een no wipe top coat gebruikt en gewoon de poeder door blijft wrijven tot je het gewenste resultaat hebt bereikt! En het resultaat.. ja ik vind het cool! 

Wat vind jij van dit mirror effect?

1 opmerking