Personal | Het blote billen gezicht

Huh wat? Ja, je zal wel denken; wat is dit voor rare titel?!
Maar wedden dat als ik het uitleg dat je dan denk; 'Oh, bedoel je dat?'.
Want weetje? Stiekem hebben we het allemaal!
Hoi blote billen gezicht!

Dat moment op de zaterdag avond/nacht dat jij je make up eraf haalt.
Het volgende moment is de volgende morgen, zondag. De dag dat je in de meeste gevallen niet veel moet doen. De dag waarop je lekker in je joggingbroek (als je uiteraard de deur niet uit hoeft) op de bank onderuit gezakt deze dag kunt doorbrengen. Maar nog het belangrijkste, met een blote billen gezicht.
Simpelweg het gezicht waar op dat moment geen spatje make up op zit.

Heb je wel make up op?
Dit is een vraag die ik wel een gesteld krijg. Ja, 90% van de tijd draag ik make up. Nee, veel is het niet, ik heb er dan maar een subtiel klein laagje op. Dit laagje make up bestaat meestal uit een eyeliner van oogschaduw en een mascara. Blijkbaar is dit zo neutraal dat het lijkt alsof ik niks op heb.
Toch komt het echt maar zelden voor dat ik zonder make up de deur uit stap.
En wedden dat het ook opvalt als ik dat hele kleine beetje make up niet op heb?

Van weinig tot geen make up valt op
Zondag is in mijn geval een luie dag. Als het zich toe laat tenminste. Als ik huiswerk heb stel ik het vaak uit tot deze dag, daarnaast blog ik wat vooruit en surf ik wat op het internet. Voor al deze dingen heb ik geen make up nodig. Als ik weet dat ik de deur niet uit hoef en er geen visite komt, dan doe ik er simpelweg ook niets aan.
Mijn dag bestaat dan uit een douche, een onesie of joggingbroek met een warme trui en een blote billen gezicht.
En zelfs bij mij valt het op als ik geen make up op heb.
Ik krijg dan vaak de opmerking van mijn moeder dat ik een blote billen gezicht heb. Vandaar het blote billen gezicht.

En weetje? Zo erg is het nog niet eens, dat blote billen gezicht!
Stiekem is het namelijk in keer in de zoveel tijd best wel fijn, je hoeft dan tenslotte nergens op te letten..

Loop jij wel eens met een blote billen gezicht rond?

9 opmerkingen

 1. Volgens mij kun jij trots zijn dat je gewoon bijna geen make-up nodig hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk stukje! Ik ben echt het tegenovergestelde haha, van foundation tot lipstick, elke dag weer. BEHALVE, op zondag. Dan ga ik ook met de billen bloot, haha! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk stukjee! Ik draag tegenwoordig echt geen make-up meer, allen naar een feestje ofzo. Eerst ook naar school maar dat doe ik al een paar maanden niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat knap dat je van de een op andere dag zonder make up naar school durft! Zoals ik jouw van je blog ken droeg je altijd best wel een aardig laagje, petje af!

   Verwijderen
 4. Ik heb bijna elke zondag een blote billen gezicht. Ik probeer dat toch als mijn make-up-loze dag te houden. En als ik echt een dag geen zin heb komt het nog wel eens een keer voor in de week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk stukje om te lezen! ik zit nu met mijn blote billen gezicht achter mijn imac want ik ben helemaal niet lekker, overgeven, misselijk, rare buik etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wist gelijk wat je bedoelde met blotebillengezicht hihi! Zo noem ik het zelf ook altijd. Meestal draag ik wel make-up, maar zeker in het weekend of als ik vrij ben heb ik weleens zo'n dag. Heerlijk! Niet druk maken om het feit of je make-up nog goed zit. Lekker in je ogen wrijven zonder dat je je look verpest :D Maaar... toch beperk ik deze dagen tot 1x per week haha. Voel me toch net iets fijner mét!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, ik draag eigenlijk nooit meer make-up dan gewoon mascara en lipstick, dus mijn gezicht is pretty much altijd blotebillengezicht ^^ Heb er helemaal geen probleem mee om zo buiten rond te lopen, lijkt me zo'n gedoe om je voor alles helemaal te moeten op tutten ^^

  BeantwoordenVerwijderen