Lifestyle | Door een verrekijker naar Racoon

Afgelopen zaterdag zat ik in het Ziggo Dome. Een aantal maanden geleden hadden een vriendinnetje en ik enthousiast met elkaar ingestemd om kaarten te scoren voor Racoon. En daar zaten we dan. En weetje? Ik vond het leuk en dat niet alleen door Racoon. Benieuwd waarom nog meer?


Bij Ed Sheeran had je allemaal gillende en flauwvallende pubers die je niet kon missen, bij John Legend waren het de romantische stelletjes die een avondje uit hadden waar je niet omheen kon en bij Racoon? Bij Racoon zit je gewoon naast een ouder stel (65+) die door een verrekijker het concert waarnemen.

Ik zal eerlijk zijn; het is dat ik een paar weken geleden gevraagd werd om op de 28ste op te passen waardoor ik in mijn mobiele agenda ging bladeren tot de 28ste en erachter kwam dat ik nog kaartjes had liggen voor Racoon. Ik was het gewoon een beetje vergeten. Niet omdat ik het niet leuk zou vinden, -want ik vond het ook gewoon echt leuk-, niet omdat ik hun muziek niet leuk vind, - Ik vind een aantal nummers echt prachtig -, maar meer omdat ik er niet zoveel meer van hoorde. Ik was inmiddels niet meer zo bezig met Racoon als op het moment dat ik de kaartjes bestelde. Voor Ed Sheeran en John Legend had ik weken voor pret. Voor Racoon had ik dat gewoon niet zo.


En toen was zaterdag 28 November daar. De avond dat het concert van Racoon gaat plaatsvinden in het Ziggo Dome. Je moet je voorstellen dat je in een mega rij staat, dat als je om je heen kijkt onwijs veel verschillende leeftijden ziet. Verschillende leeftijden in de zin van 16+ tot 65+. En ondanks dat ik mijn twijfels had en die door het zien van deze grote verschillen alleen maar toe namen, vond ik het wel echt leuk. Ik had een heel groot binnenpretje toen ik opmerkte dat mijn buurvrouw (Grijze haren en zeker 65+, voor de rest ga ik geen schatting maken) door een verrekijker naar Racoon aan het kijken was. Maar die nummers die ik hun hoorde mee zingen, petje af! Oh we hebben ook best wel gelachen om die vrouw die drie rijen voor ons even helemaal uit haar dak ging en denk ik dacht dat ze alleen in het Ziggo Dome stond te dansen. Oeps.

Nee, echt; ik heb nog steeds wel liefde voor de muziek van Racoon en heb genoten van het concert. Het feit dat deze band zo’n grote doelgroep heeft zegt ook wel weer wat denk ik zo. Daarnaast vond ik het ook onwijs leuk dat ze vertelde bij een aantal liedjes hoe het is ontstaan, dat geeft je toch een andere kijk op het liedje. Ik heb genoten!

Hier nog een compilatie van een aantal nummers die ik heb vastgelegd. Het is een beetje lang, maar dan krijg je wel een goed idee van hoe wij het hebben ervaren!

Klik hier als je de video niet kunt zien.


Racoon bedankt!


4 opmerkingen

 1. Wat leuk! Bij Kensington zag je ook heel veel verschil qua leeftijden. Sterker nog, ik was omringd door ouderen. Naast mij stond een oud stel dat helemaal los ging, een vriend van mij moest erom lachen maar ik vond het prachtig om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik heb racoon ook al eens horen zingen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh tof dat je gegaan bent! Heb Racoon zelf nog nooit live gezien, lijkt me wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel gaaf, krijg er kippenvel van! In april ga ik naar het concert hier in de buurt en ik heb er ook echt al zin in.

  BeantwoordenVerwijderen