Lifestyle | Gelezen: Geknipt voor jou - Chantal van Gastel

Hij is uit! Het boek waar ik expres heel lang over heb gedaan is gewoon uit. En wat heb ik genoten. Wat heb ik een liefde gecreëerd voor de personages en wat ben ik van de schrijfstijl van Chantal van Gastel gaan houden. Hoe, wat en waarom? Lees snel verder!


Een boek uit verveling
Het lijkt wel of de boeken die ik koop als ik me verveel of lang moet wachten op bijvoorbeeld het station, het het beste doen. Niet dat boeken die ik persé wil hebben het niet goed doen, maar per toeval en uit verveling lijkt het vaak toch raak te zijn. Zo ook bij Geknipt Voor Jou van Chantal van Gastel die ik kocht voor 5 euro bij de V&D.

Voor ik met mijn lovende woorden begin, dit is wat er op de achterflap van het boek staat beschreven, zo geef ik in ieder geval geen spoilers weg;
Hannah was vastbesloten om het helemaal te gaan maken toen ze ging werken voor de wereldberoemde mondeontwerpster Anna Lee. Nu is ze bijna dertig en het enige wat ze maakt zijn de zomen in andersmans ontwerpen. Niet precies hoe ze het voor zich zag. Dan komt Frank op haar pad, een even zo charmante als arrogante advocaat. Hij laat haar niet met rust nadat ze per toeval zijn zoontje moest ophalen bij het kinderdagverblijf. Zijn continue mailtjes werken Hannah op de zenuwen, maar maken ook iets bij haar los. En als hij haar dan ook nog te hulp schiet als de situatie op haar werk volledig escaleert, nemen haar gevoelens de overhand. Maar ze kan toch niet vallen voor een man die getrouwd is en ook nog vader? Vlak voor haar dertigste verjaardag staat Hannah voor een gigantische keuzes in haar leven. Moet ze blijven ploeteren in de hoop dat haar baas haar talent eindelijk opmerkt? Of is het nu toch echt tijd om haar grootste droom op te geven? 

362 pagina's en dat met een glimlach 
Ik had zin in een ‘simpele’ chicklit. Een chicklit waarbij ik mijn gedachten even uit kon zetten en helemaal kon op gaan in de problemen en avonturen van de personages. Ik zal je vertellen dat dat aardig is gelukt. Van het begin tot het eind heb ik het boek met een glimlach gelezen, en dat is nogal wat, als je alle 362 pagina’s met een glimlach leest! Nee, ik had vanaf het begin al een zwak voor Hannah en later, wanneer je iets meer van Frank gaat snappen, ook ook voor Frank. Het zijn twee personages die allebei hun woordje goed weten te vertellen en anders wel weten door te drammen. En dan mogen we lieve Sven natuurlijk niet vergeten. Ik zie zo’n lief ondeugend mormel helemaal voor me en ik kan natuurlijk  niet anders dan van zo’n klein geweldig personage gaan houden. Echt, een heerlijk boek was het!

Laat de volgende Chantal van Gastel maar komen! De volgende Chantal van Gastel die ik graag wil lezen is Winter in New York en andere verhalen. Ik ben héel benieuwd! 

Heb jij geknipt voor jou al gelezen?


1 opmerking