Lifestyle | On the ipad: Lara Croft Go

Sinds kort heb ik een nog een nieuwe verslaving opgelopen. Naast de Netflix-Pretty Little Liars-Vampire Diaries verslaving van afgelopen jaar is ben ik dit jaar begonnen met een nieuwe verslaving. Dit keer is het alleen geen geweldige serie maar een geweldig spelletje. Een spelletje waarvan ik wel is waar niet wist of ik het leuk zou vinden maar die ik toch heb kocht. En tot mijn grote gelukkigheid (mijn Nederlands is soms heeeeeeel ver weg) viel hij in goede aarden. Vandaag vertel ik waarom!


Ik ben meestal zo'n eendagsvlieg wat betreft spelletjes en apps. Ik vind het even leuke en geef er héél zelden geld aan uit. Vooral met met apps ben ik echt een gierige Nederlander en wacht ik net zo lang tot iets plotseling gratis word (als dat dan al zo is, meestal gebeurt dit dus niet dus wacht ik mijn hele lange leven). Dus, zo dat is mijn story wat betreft apps en spelletjes. Het enige spelletje waar ik ooit voor heb betaald (in een ver, heel ver verleden) is Kolonisten van Catan. En dat kwam nogal uit hopeloosheid aangezien niemand het in het real-life met mij wilde spelen en ik de app tegen kwam. Tja, dan koop je gewoon een app van (toen nog) 5 euro. Ach.

Back to the game
Maar goed, even terug naar Lara Croft Go. Dit is namelijk het spel dat ik afgelopen week, na flink twijfelen - dat wel -, toch heb aangeschaft. Een spel dat ik al vele malen voorbij zag komen in de App store en waar ik blijkbaar toch wel meer dan alleen nieuwsgierig naar was. Dus ik kocht hem voor €2,99, maar volgens mij had ik een mazzeltje want hij staat er nu voor €4,99. Of ik heb mezelf wijs gemaakt dat hij goedkoper was, dat kan natuurlijk ook.


Als ik heel eerlijk ben moet ik wel zeggen dat ik het eigenlijk zonder hoge verwachtingen heb aangeschaft. Het kwam namelijk meer door de mooiheid dat ik hem kocht dan dat ik iets verwachtte van het spel. Ik wist niet eens wat het spel inhield en wat ik moest doen. 


Denken denken denken.. 
Gelukkig, na een paar lange minuten naar het scherm staren en Lara (het poppetje dus) heen en weer te laten rennen, begon ik te begrijpen wat de bedoeling was. Waar ik in eerste instantie nog bang was dat het een of ander vaag en niet leuk schietspel zou zijn, kan ik deze gedachten gelukkig uit de weg schuiven. Want eigenlijk is het niets anders dan een hele leuke diepgaande puzzel.


Je moet dan ook over elke stap nadenken en bedenken wat de consequenties zijn voor de stap die je zet. Want iedere stap die jij zet, zet de slang, de krokodil of de rollende bal ook. En deze vijanden doen er alles aan om jouw het level zo moeilijk te maken als je maar zelf wilt. JA en ik vind het gewoon echt leuk! Hoe verder je komt hoe meer obstakels er in het spel voorkomen en hoe harder jij moet nadenken. Het is dan ook zo dat ik ieder level gemiddeld drie keer moet spelen wil ik hem halen en dan is dat nog zacht gezegd, haha. 

Als je twijfelt; niet nodig! Het geld is het, vind ik, helemaal waard! 

Ken jij Lara Croft Go al? 
En wat is jouw favoriete spelletje van dit moment?

2 opmerkingen

  1. Oh dit kende ik nog niet maar lijkt me erg tof. Ik had een spel vroegâ van Lara Croft op de pc, ook zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de films gezien en vroeger het spelletje gespeeld. Inmiddels ben ik niet mer zo van de spelletjes.. Meer van de series ;).

    BeantwoordenVerwijderen