Theezakjes vraag | Ben jij een optimist of een pessimist?

Het is donderdag dus dat betekend dat het weer tijd is voor een nieuwe ‘De theezakjes vraag luidt’. Deze keer is het een vraag waar we wel even een kopje thee voor moeten zetten. Want ben jij een optimist of een pessimist?
Voor ik begin met het beantwoorden van de vraag zal ik eerst even een korte uitleg geven voor als je even bent vergeten wat wat ook alweer is aangezien ik het ook even moest opzoeken voor ik begon.

Komt ie dan hé: 
Optimist: Eigenlijk verraad het woord al een beetje de betekenis, helemaal als je ze allebei naast elkaar zet. Een optimist is namelijk iemand die overal het positieve van inziet.

Pessimist: Ik denk dat je deze dan eigenlijk wel al een beetje kan raden.. De pessimist ziet juist overal het negatieve van in.

Maar Fleur, ben jij een optimist of een pessimist?
Als ik goed naar mezelf ga kijken en ga bedenken wat wat is, dan kan ik mezelf eigenlijk niet bij 100% optimist of 100% pessimist plaatsen. Het is namelijk zo dat ik van veel dingen gauw het positieve in zie maar er zijn ook (best veel) momenten waar ik alleen maar het negatieve van dingen zie. En daarnaast, het verschilt ontzettend per situatie. Want is het iets wat ik leuk vind maar bijvoorbeeld wel moeilijk vind of een deel daar van minder leuk vind? Dan kan ik er wel het positieve van in zien of wil ik er dat in ieder geval wel nog proberen uit te halen. Maar gaat het om iets waar ik tegen op zie of misschien wel bang voor ben? Dan kan ik het alleen maar van een negatieve kant bekijken en benaderen en zal het heel moeilijk zijn om (als die er dan al is) mij er de positieve kant er van in te laten zien. En daarnaast heb ik ook nog een kant die ik niet laat zien. Dat is de kant waarin ik doe of ik iets van een positieve kant bekijk maar dat het van binnen totaal niet zo is of andersom. Echt één lijn kan ik er voor mezelf dus niet op trekken.

Nu is het jouw beurt: Ben jij een optimist of een pessimist?2 opmerkingen

  1. Interessante vraag! Ik probeer altijd optimistisch te zijn, maar ik ben wel een beetje een mopperkont af en toe, maar dat probeer ik te verminderen omdat je er uiteindelijk niet veel aan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hm, ik denk dat ik wel iemand ben die alles positief benadert, maar daardoor ook wel eens negatief eruit komt omdat ik teleurgesteld ben of omdat het niet zo liep als ik had verwacht. En als ik het dan nog eens moet doen, ben ik wel een pessimist en denk ik dat het dan weer niet gaat lukken. Dus ik denk dat mijn 'start-houding' optimistisch is en ik dat vol weet te houden tot iets niet lukt en ik lekker pessimistisch word haha.

    BeantwoordenVerwijderen