Theezakjes vraag | Waar stoor jij je aan?

Het is donderdag en dat betekend dat het weer tijd is voor een nieuwe theezakjes vraag. Dit keer een vraag waar ik stiekem al heel lang een blogje over wilde schrijven maar het eigenlijk steeds uitstelde. De vraag is namelijk “waar stoor jij je snel aan”? Ik kan je alvast vertellen, dat is best een aardige lijst. Lees je mee en vul jij hem nog even aan?Ik ben eigenlijk iemand die zich heel snel aan dingen kan irriteren en dus kan storen. Meestal gebeurt dit pas op een wat langer termijn maar soms kan het ook heel snel bij wat kleinere dingen zijn.. Want waar ik me snel aan stoor...

-       Mensen die zichzelf helemaal geweldig vinden en die dit dan ook nog duidelijk laten merken naar jóu toe. Dat je jezelf geweldig vind, dat mag. Dat is gewoon jouw pakkie an, maar dat je dat ook zo zevenhonderenddrie keer tegen mij moet vertellen en iedere keer op een ander manier, NEE doe maar gewoon niet.

-       Mensen die keiharde muziek luisteren in de bus zonder geluiddichte oortjes. Vorige week had ik het gewoon twee keer achter elkaar dat er iemand met keiharde muziek en ‘goedkope’ oortjes naast mij gingen zitten. En dan na 5x een geïrriteerde blik en 6x kuchen nog niet snappen dat mensen zich aan jou irriteren. Schaam je!

-       Telefonerende klanten die willen afrekenen of rustig opnemen tijdens het afrekenen. Waarom, waarom, waarom? Tis ontzettend onbeschoft en vaak duurt het alleen maar langer. Neem gewoon niet op of zeg dat je ze na het afrekenen even terug belt en ga dan niet alsnog het gesprek aan..

-       Automobilisten die tijdens een regenachtige dag keihard door de plassen razen waar ‘toevallig’ net iemand fietst of staat te wachten. Het zal vast een mega kick geven om zo lekker hard door die mega plassen te kunnen scheuren. Ergens zou het vast geweldig zijn (al kan ik die punten niet vinden, maar oké), maar doe dit alsjeblieft niet als je net een fietser moet inhalen of als er een zielig nat geregend mensje staat te wachten. Wij hebben het ook al zo koud en zijn vaak al helemaal doorweekt..

-       Dat moment waarop iets op je laptop of computer net niet mee werkt als jij even iets ‘snel’ moet doen. Natuurlijk doet het programma of je laptop het precies wél goed als je niet nodig is, want ja, daar is die apparatuur op gemaakt. Het aanvoelen van precies verkeerd reageren in dat soort stressende situaties.


-       Buschauffeur die gewoon regelrecht voor je neus weg rijden. IK HEB ER ZO’N HEKEL AAN! En ik ga er voor de rest gewoon geen woorden aan vuil maken want ik denk dat ik niet enige ben die hier zich héél snel aan stoort.

Ik denk dat ik hier mijn lijstje voorlopig maar even bij laat want anders wordt hij wel héél erg lang. Misschien dat ik er trouwens nog wel een tweede versie van maak als ik weer genoeg irritatie puntjes heb gespaard! 

Waar stoor jij je snel aan?

1 opmerking

  1. Ik herken me hier zo in! Wat irritant. Ik heb een beetje maffe irritatie: het irriteert me enorm wanneer mensen zingen. Gek word ik ervan.

    BeantwoordenVerwijderen