Personal | Vakantie plannen en Interrail tips gezocht

Het is maart en dat betekend dat de vakantie alweer bijna voor de deur staat én de vakantieplannen weer bedacht en gepland kunnen gaan worden. Iets waar veel mensen naar uitkijken. Zo ik ook! En daarom vertel ik jullie graag over wat wij van plan zijn dit jaar en heb ik jullie hulp nodig! Dus benieuwd wat er voor mij dit jaar op de vakantie planning staat en waar ik jullie hulp bij nodig heb?


Waar ik drie maanden geleden nog geen flauw idee had met wie, waar naar toe en wanneer ik op vakantie zou gaan, is die ‘geen flauw’ idee nu veranderd in ‘dat is het plan’ en met wie nu veranderd in Merel. Kortom; ik weet nu globaal wat ik deze zomervakantie ga doen! En dat vind ik leuk want dan kunnen we dingen gaan bedenken, plannen en natuurlijk boeken. En dan weet ik ook een beetje waar ik naar uitkijk wat natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk is om naar uit te kijken!

So Fleur, maar wat is dan het plan?
JA. Het plan is namelijk om te gaan reizen met Interrail. Interrail is een organisatie waarbij je doormiddel van een bepaalde pas met de trein door een land of landen kunt reizen voor een bepaalde prijs. Ontzettend leuk en handig als je niet alleen op één plaats of als je niet in één land wilt blijven. Daarnaast is het eigenlijk gewoon backpakken. En dat backpakken is iets wat ik eigenlijk wel heel graag een keertje wilde doen. Maar dat het dan gewoon dit jaar al is, ja dat is best wel een dingetje. Gelukkig wel een dingetje waar ik naar uit kijk en zin in heb!

En dan naar welke plaatsen?
Helemaal vast staat het nog niet maar we hebben wel al een paar steden in gedachten waar we heen willen. Zo willen we allebei wel naar Praag en willen we ook naar een stad bij het strand zodat we ook nog een kleine paar daagjes kunnen chillen op het strand. Voor de rest hebben we nog wel een aantal steden in ons hoofd maar zijn we er ook nog niet echt uit of dit in de route valt en wat het handigste is. Daarnaast kun je verschillende passen kopen met een verschillend aantal dagen waarop je dan met de trein kunt reizen. Het wordt zeker nog even goed passen en meten, maar dat hoort er bij en is zeker een stukje voorpret!

Luxe vs..
En dan is er natuurlijk nog een dingetje, want waar gaan we slapen? Kijk wij zijn natuurlijk ook maar ‘arme’ studenten en hebben geen geld boom in de achtertuin staan. Dus 5 sterren hotels (mits ze super goedkoop zijn (wat natuurlijk absoluut niet zo is ín Europa ín het hoofdseizoen)) zullen er niet in zitten. Daarnaast zijn wij denk ik ook niet te beroerd om op een camping te gaan staan of zo aangezien we dat vroegah standaard ieder jaar deden. Maar tips voor leuke hotels/campings/hostels in bijvoorbeeld Praag, Rome, Barcelona ect zijn van harte welkom! Of tips en of ervaringen slash blog posten over backpacken of Interrailen zijn ook zeker niet verkeerd! 

Ben jij bekend met Interrail en heb jij nog tips wat betreft backpacken of er misschien blogjes over geschreven? Let me know!


Geen opmerkingen