Lifestyle | Je blog als visitekaartje: yay or nay?

Dat je een blog bijhoud kan vanwege een heleboel redenen zijn. Je kan het voor de vrijheid én leukheid doen, het als uitlaatklep laten gebruiken of je kan er mensen iets mee bij willen brengen. Een blog kun je helemaal zelf invullen want jij bent de baas, maar heb je  er ook wel eens bij stil gestaan dat het ook jouw visitekaartje zou kunnen zijn?


Sinds ik twee jaar geleden met mijn huidige opleiding ben begonnen ben ik mijn blog anders gaan bekijken. Want naast het feit dat het mijn plekje op het wereldwijde web is, is het ergens hier in deze mega media branche óók mijn visitekaartje. Maar natuurlijk heb je de keuze – om hem te gebruiken als je visitekaartje – zelf in de hand.

Wél of niet vermelden?
Ik heb er denk ik in die zin zelf voor gekozen. Want ik kan mij nog goed herinneren dat ik vol trots, inmiddels alweer meer dan twee jaar geleden, tijdens de intake mijn blog liet zien als onderdeel van mijn portfolio. Logisch, want ik vind het leuk en ik wilde laten zien waar ik een groot deel van mijn vrije tijd in steek. En als het dan ook nog in de branche van die opleiding valt, waarom dan niet? Uiteraard is dit niet voor iedere blogger vanzelfsprekend, want je bent nog steeds zelf diegene die bepaald of je het ergens laat zien.

Maar naast dat ik hem tijdens mijn intake toentertijd heb laten zien, heb ik de link naar mijn blog inmiddels ook eigen plekje in mijn CV gegeven. Dit maakt dat de bedrijven misschien wel al meer weten over mij dan dat ik op het moment van binnenkomen denk. Juist omdat ik hier best open ben over sommige dingen. En misschien is dat – en het feit dat trots ik ben op het feit dat dit mijn eigen plekje op het web is – juist wel de reden dat ik mijn blog in dit soort momenten als visitekaartje gebruik.

Waarom iedereen het zou kunnen doen
Eigenlijk, als je er eens goed over na zou kunnen denken; zou jij ook makkelijk je blog als visitekaartje kunnen gebruiken. Waarom? Nou gewoon, het is iets waar je –als het goed is- graag mee bezig bent, iets wat je leuk vindt om te doen, iets waar je veel tijd in steekt en wat jouw dus trots maakt. Waarom zou je dit in een CV, sollicitatie (uiteraard wel als het in jouw vakgebied valt of dat het misschien wel iets kan toevoegen) of intake niet kunnen gebruiken? Want juist op jouw blog kunnen mensen erachter komen wie jij écht bent en wat je in huis hebt! En vaak laat dit juist wel weer een verborgen gedeelte – dit wordt wel een beetje filosofisch hé?- van jou zien in plaats van dat zenuwachtige mensje die tegenover de persoon op de stoel met knikkende knietjes zit. En daarnaast; je bent toch trots op jouw plekje op het wereldwijde web?


Gebruik jij je blog als visite kaartje?

1 opmerking

  1. Ik heb het precies hetzelfde! Ik merk ook dat het me meer kansen biedt, misschien doordat ik hier vol passie over kan vertellen. Tot nu toe heb ik enkel heel positieve reacties erop gehad :)

    BeantwoordenVerwijderen