Theezakjes vraag | Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?

Het is donderdag en dat betekend dat het hoogste tijd is voor weer een nieuwe theezakjes vraag! Deze week is het een hele ‘chille’ vraag. Een vraag waarbij je onderuitgezakt een antwoord kan bedenken en typen. De vraag van deze week luidt: Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?


Ik roep vaak genoeg dat ik een dag extra per week zou moeten hebben. Door de ‘gewone’ dingen in het dagelijkse leven, dingen die móeten, kom ik vaak genoeg in tijdnood. Tijdnood omdat ik dingen dan niet af krijg óf omdat geen tijd meer heb voor andere (leuke) dingen. En dat is soms best stom. Dus als ik alle tijd van de wereld zou hebben, dan zou ik;

De tijd nemen voor een marathon van een serie
Ik hoor vaak genoeg dat iemand in één middag een heel seizoen van een bepaalde serie kan kijken. Ik sta dan altijd met grote verbazing te luisteren naar diegene. Want ondanks dat ik het heerlijk vind om series te kijken, kom ik vaak niet verder dan één of twee afleveringen per dag. Niet omdat ik het niet wil (óke, soms kan ik ook het geduld er niet voor op brengen) maar meer omdat ik het idee heb dat ik nog véél meer moet doen. Dus als ik alle tijd van de wereld zou hebben zou dit zeker één van de dingen zijn die ik zou doen.

Héél veel foto’s willen maken
Niet dat ik dat nu niet kan doen, in tegendeel juist, maar ik zou er wat meer de tijd voor willen en kunnen nemen als ik alle tijd van de wereld had. Hoewel ik er steeds sneller in wordt om een mooie foto van iets te maken (mag je dat van jezelf zeggen?), vind ik het ook leuk om er gewoon de tijd voor te kunnen nemen. Niet ergens die druk op je schouders te voelen dat je dit en dat nog moet doen. Nee gewoon lekker de tijd kunnen nemen om een paar mooie plaatjes te kunnen schieten en gebruik te kunnen maken van verschillende locaties. Lijkt me heerlijk!

Een eigen boek of magazine maken
Stiekem prikkelt het wel al een flinke tijd om iets écht ‘eigen’ in handen te hebben. Iets waarvan ik kan denken; hé maar dat heb ik bedacht én gemaakt! Ik vind het heerlijk om met indisign te spelen en magazines na te maken. Een magazine lijkt mij daarom dan ook wel wat. En omdat ik dan toch alle tijd heb, waarom dan ook niet gelijk een boek? En dan niet perse een verhaal (al zou het natuurlijk we kunnen) maar een boek over iets speciaals. Iets waar ik bijvoorbeeld veel over weet te vertellen of gewoon allemaal onderwerpen tot één boek bundelen. Lijkt me onwijs tof!

Een playlist aanzetten en alleen maar chillen en of wandelen
Gewoon écht een keer niks hoeven doen maar alleen maar muziek luisteren, chillen of een lekker stuk wandelen. Wandelen doe ik trouwens ook veel te weinig. De stukken die ik van de bus naar stage loop met muziek op vind ik (als het niet regent) helemaal geen ramp en helemaal als het zonnetje schijnt, heerlijk. Maar dat wandelen doe ik eigenlijk nooit zo maar in het weekend of op een vrije avond. En eigenlijk om de zelfde reden als de punten van hier boven; er zitten gewoon te weinig uren in een dag en te weinig dagen in een week!

 Als je alle tijd van de wereld had, wat zou jij dan doen?

1 opmerking