Lifestyle | Gelezen: Twintig regels liefde - Rowan Coleman

Het heeft even moeten zinken, maar dan heb je ook wat. In dit geval heb ik een boek gelezen; een écht papieren, pakkend en héél sterk boek. Zo’n boek dat je er bij pakt als je eigenlijk wilt gaan slapen maar toch eigenlijk die drang om verder te gaan het wint. Een boek dat Twintig Regels Liefde heeft en mijn hart heeft gestolen. Benieuwd waarom?


Een paar weken geleden was het weer eens zo’n dag. Ik had net mijn bus gemist dus liep ik even de Ako binnen. Twintig regels liefde die had ik al vaker in mijn handen gehad alleen het verschil met deze keer was dat ik er gewoon mee naar de kassa liep om hem af te rekenen. Niet omdat hij afgeprijsd was – wat vaak wel bij de andere échte boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen het geval was – maar meer omdat ik vond dat ik het mezelf mocht schenken. Een écht, niet afgeprijsd dik boek. Gewoon omdat ik daar zin in had en ik de nieuwsgierigheid niet de baas kon worden.

De achterflap:
“ Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin verteld ze aan hun geliefden over hun gedachten, gevoelen en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in –hoe werkt de wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: Er is één brief die ze eerder wil posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…”


Dit boek heeft mijn hart gestolen hoewel..
Ondanks dat ik nu achteraf kan zeggen dat dit boek een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen, moet ik wel eerlijk bekennen dat het echt wel even heeft geduurd voor ik überhaupt er over na ging denken om hem een plekje te geven. Want sowieso had ik er al hoge verwachtingen van – al heb ik geen idee waar die vandaan kwamen aangezien dit het eerste boek van Rowan Coleman is dat ik gelezen heb – maar in het begin kwamen deze echt niet tot waar ze zouden moeten komen. Ik ben heel erg opzoek geweest naar hoe het verhaal nu in elkaar zat. Want de rode draad is duidelijk Stella, maar daarnaast heb je ook nog zachtaardige Huge en eigenwijze Hope. Het heeft dan ook wel even geduurd tot het lampje begon te branden, maar toen hij eenmaal begon met branden..

Dit boek heeft mijn hart gestolen omdat..
Het lampje dus begon te branden en mij een hele andere kant liet lezen als waar ik dacht dat het op zou gaan. Een kant die ja aan het denken zet over het leven en hoe mensen terug zouden kunnen kijken op het leven. De mooie brieven die je door het boek heen leest en die Stella voor en met haar patiënten schrijft zijn bijzonder. Bijzonder in de zin van dat iedere brief totaal anders is en ze toch één ding gemeen hebben; liefde. En dat is wat dit boek zo mooi en sterk maakt. De liefde, de eenzaam en onwetendheid die de personages en brieven brengen zijn zo sterk. En dat maakt dat dit boek mijn hart heeft gestolen en zeker in mijn top 5 aan de afgelopen gelezen boeken thuis hoort.

Dus als je nog opzoek bent naar een mooi en sterk verhaal voor op het strand, dan zou ik je zeker dit boek aanraden!

Wat is jouw laatst gelezen boek?

1 opmerking

  1. Leuk om dit te lezen, alleen niet echt mijn genre boek. Laatst gelezen boek? Het Joshua Profiel van Fitzek (recensie kwam tijdje terug online) Nu bezig in Doodnormaal...

    BeantwoordenVerwijderen