Fotografie | Dagje Artis; met de 200-55mm lens

Afgelopen vrijdag besloot ik samen met een vriendinnetje naar Artis te gaan. Ze had een nieuwe camera voor de vakantie gekocht en wilde er nog even mee oefenen en waar kun je dat nou beter dan in de dierentuin? Met dat motto stapte we in de bus, tram en wandelende we Artis binnen. Uiteraard had ik ook mijn camera mee en laat ik jullie graag het resultaat zien. Benieuwd?


Twee jaar geleden was ik voor het laatst in Artis geweest, met school dus heel veel heb ik er niet van onthouden. Deze keer ging dit wel anders want we kwamen er met een doel en een doel wat we allebei écht leuk vonden; spelen met de camera's.

Laten we eens wat nieuws proberen 
Ik heb drie verschillende lenzen op dit moment in mijn bezit; de kitlens (18-55), portret lens (50mm) en de zoomlens (200-55mm). Van de 50mm ben ik grote fan, de kitlens was ik ooit grote fan maar dat vind ik de laatste maanden echt poep-kwaliteit (en daarom ben ik ook opzoek naar een vervangende lens dus let me know als je iets weet..) en met de 200-55 lens had ik nog niet zoveel gespeeld. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. En weetje? Ik ben super tevreden. Omdat er geen stabilizer op zit was ik bang dat ik het met mijn getril zou verpesten, maar als ik het zelf mag en kan zeggen; er zitten nog best wel toffe en goed gelukte foto's tussen! En dat zonder statief!

Het resultaat met de 200-55; I like it 
Ja, ik had mijn twijfels en de kitlens met poep-kwaliteit achter de hand; maar dat was allemaal nergens voor nodig. Als je gewoon de tijd neemt voor de foto die je wilt maken dan lukt het over het algemeen wel. Ondanks dat je wel een bepaalde ruimte tussen het voorwerp en de camera moet houden wil je het scherp kunnen krijgen. Maar die scherptediepte; AAAAH I LIKE IT! En dan nu snel het resultaat:
Welke foto en welke lens is jouw favoriet? 

4 opmerkingen

 1. Erg mooie foto's! Ik ben pas ook nog in een dierentuin geweest. Super genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw supermooie foto's! Ik snap dat je blij bent met je lens haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die tweede foto van die vlinder vind ik de mooiste denk ik! Al zijn ze allemaal echt heel goed gelukt zeg, wauw. Die 50-200mm lens is echt een tof ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die tweede foto van die vlinder vind ik de mooiste denk ik! Al zijn ze allemaal echt heel goed gelukt zeg, wauw. Die 50-200mm lens is echt een tof ding!

  BeantwoordenVerwijderen