Fotografie | New in: Sigma 17-50mm lens

In dit artikel gaf ik al een beetje aan dat ik opzoek was naar een vervanger voor de kitlens. Nu een paar weken later ben ik sinds kort in het bezit van een Sigma 17-50mm lens. Waarom ik voor deze lens koos en of ik er tevreden over ben in vergelijking met de andere kitlens? Dat vertel ik je in dit artikel!


Na wat mensen advies te hebben gevraagd was ik er uit; ik zou gaan voor de sigma 17-70mm. Dit zou na het lezen en de adviezen de beste keuze zijn om als opvolger aan te schaffen voor de kitlens. Eenmaal tijd hebben gevonden om met mijn ouders (ja die moesten mee) naar de winkel te gaan werd na een rondje kijken en al gauw roet in het eten gegooid; ze hadden deze lens niet meer. En nu? Gelukkig liepen er gespecialiseerde mensen rond waarvan eentje mij hielp. Na mijn verhaal aan te hebben gehoord kwam hij met andere lenzen aan die net zo goed – of in de buurt – van de lens die ik in mijn hoofd zouden komen. Ik had mijn camera mee dus mocht er even een aantal proberen.

Let’s try
Ik wilde een nieuwe lens die goed zou zijn voor op reis, die een fijne scherptediepte zou bieden en die een beetje zou kunnen in en uit zoomen. Dat waren eigenlijk de eisen die ik gesteld had voor een lens en daarnaast zou ik niet hoger dan +/- €400 gaan. Ik had er dus wel iets voor over. Helemaal met Italie in het vooruitzicht en het idee dat ik niet met 4 lenzen wilde gaan slepen.


Na dat ik de Sigma 17-50mm lens had geprobeerd kreeg ik nog een andere lens voorgeschoteld. Een lens van Canon waar wij op school ook mee werken. En eerlijk is eerlijk; de 17-50mm deed al aan mijn verwachtingen. Ik kreeg alles al véél en véél scherper dan bij de kitlens, hij kan in en uitzoomen (al dan wel minder dan de kitlens maar daar kan ik mee leven want dan is daar altijd nog de échte zoomlens) en hij voelde goed in de hand. Oh en zeker niet onbelangrijk; hij viel binnen het budget. En weetje? Ik besloot het gewoon te doen! Hoe bevalt hij?
Ik kan je heel eerlijk bekennen; hij bevalt prima! Ik heb er nu een flinke aantal keren mee gespeeld (zowel inhuis met producten fotograferen) als buitenshuis (bloemetjes en Lady zijn mijn proefobjecten) en kan niet anders zeggen dan dat ik er eigenlijk heel tevreden mee ben. Hoe dichter je op het voorwerp gaat staan, hoe meer macro het wordt. Hoe verder je de lens uitdraait; hoe meer je van de omgeving ziet. En ja, hij zoomt dan wel minder in en of uit; maar vooral bij vakantie fotografie heb je dat, naar mijn mening, niet perse heel erg nodig. Dus ja; ik heb mijn nieuwe vriendje met een goed gevoel aan de familie toe kunnen voegen. Hier nog wat leuke foto’s die ik uiteraard met deze lens heb gemaakt. 

Wat is jouw favoriete lens?

3 opmerkingen

 1. Wauw, hij maakt mooie foto's! Ik heb zelf mijn spiegelreflex ingeruild voor een compact systeem camera. Is deze lens zwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Marielle,

   Hij is zwaarder als de kitlens, maar zelf vind ik hem niet irritant zwaar. Daarnaast is een iets zwaardere lens denk ik wel beter in vergelijking als je met 6 lenzen moet gaan slepen. Ik heb er heel Italie mee door gelopen en heb er eigenlijk geen problemen aan ondervonden!

   Verwijderen
 2. Het ziet er uit als een goede lens! wat een prachtig resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen