Lifestyle | Gezien: Bridget Jones's Baby

Bridget Jones. Ik had die naam wel al eens eerder gehoord maar eigenlijk nog nooit naar omgekeken. Het was iets met een serie of film en meer wist ik niet. Tot ik afgelopen zaterdag met een vriendinnetje naar Bridget Jones's Baby besloot te gaan. Benieuwd wat ik als leeghoofd en laatbloeier van deze film vind?

Ik kan je eerlijk bekennen; ik ben onhandig met humor. Ik weet wat humor is maar vaak als er een grappig filmpje voorbij komt dan ligt iedereen in een deuk en snap ik eigenlijk de clue niet. En dat heb ik vaak ook met films. 

Zaterdag avond, tijdens Bridget Jones's baby was dit anders. Ik was namelijk één met de volle zaal om mij heen want ik lag ook, net zoals de rest, continue in een deuk. Oprecht in een deuk omdat het gewoon écht grappig was. Jeetje jongens; ik wist niet dat dit echt kon maar wat is dit een ontzettend goede, leuke en luchtige film!

En wat is die Bridget Jones (Helen Fielding) een heerlijke persoonlijkheid en ontzettend sterk neergezet zeg. Het is gewoon letterlijk de persoon die jij hoort praten als er weer eens iets lomps gebeurt om jou heen. Het enige verschil met Bridget en die stem in jouw hoofd op dat idiote moment; jij houdt het voor je en Bridget spreekt het hardop (én nog half denkend) uit. En dat levert dus die geweldige (en onhandige) momenten op. En daarnaast levert dat bij mij ook de vraag op; onder welke steen heb ik eigenlijk geleefd? 

Ik denk dat je uit mijn enthousiasme voor deze film en het portie humor dat het bezit wel kunt halen dat je deze film echt even niet kunt missen. Gewoon een avondje bios; gedachten lossen en zo. Ook als je dus van andere humor houd; hij is het waard! Of nee; Bridget is het waard!

Voor de nieuwsgierige (al is hij zonder enige voorbereiding ook héél goed te doen) hier de trailer: Heb jij Bridget Jones's Baby al gezien? 

2 opmerkingen

  1. Jaa! Ik ben een van de eerste weken al geweest. Had de eerste twee films al gezien dus moest wel hierheen. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ik wil de film ook nog zien, ik wacht tot dat ik hem kan huren op de tv. Erg benieuwd naar!

    BeantwoordenVerwijderen