Lifestyle | Hoi herfst thanx to Adele

De dagen worden korter, het is nog maar kort ligt, de blaadjes vallen langzaam van de bomen en de temperaturen schieten weer naar beneden; de herfst staat voor de deur. En weetje? Toen ik afgelopen week Hello van Adele op de radio hoorde en mijn gedachten even afdwaalde wist ik dat het tijd was.

Tijd om te accepteren dat het weer eerder donker wordt, dat je het even niet meer licht ziet worden als je wakker wordt maar in het donker van huis vertrekt om op tijd op school, stage of je werk te komen. Het is tijd om te accepteren dat het weer kouder wordt, je vaker de paraplu uit de kast moet pakken en je in je winterjas weer naar buiten gaat. Het is tijd om de zomerkleding in te ruilen voor de dikke truien, de flip flops weg te stoppen en de leuke laarsjes weer te matchen met je outfit.

Maar daarnaast is het ook tijd voor de fijne dingen aan deze koudere, donkere en knussere dagen. Het is nu namelijk weer verantwoord om met een extreem grote kop thee ’s avonds op de bank of bed neer te ploffen met een fijne Netflix serie of film. Het is weer acceptabel om die lekkere warme trui met die fijne warme laarsjes die je vorig jaar al in de uitverkoop had gekocht te matchen, een nieuwe winterjas te kopen en deze ook gewoon aan te kunnen trekken zonder dat je uit je jas smelt en weer je nagels kunnen lakken met donkere kleuren zonder dat het niet bij de kleuren van je outfit match. Het is weer de tijd van de pepernoten, de kaarsjes, de (komende) kerstlichtjes en de regendruppels die tegen het raam aan tikken terwijl jij met een goed boek op de bank zit. Het is weer tijd om die sjaal uit je kast te trekken en deze om te doen terwijl je door de harde wind uit model raakt terwijl het net zo goed zat.


Het is tijd om te accepteren dat de herfst er weer is en dat het eigenlijk nog zo slecht niet hoeft te zijn.Wat zijn jouw favoriete punten aan de herfst?

1 opmerking

  1. Ik hou helemaal niet van de kou, maar stiekem is de herfst en winter toch wel gezellig :)

    BeantwoordenVerwijderen