Lifestyle | Netflix tip: The Fundamentals Of Caring

Het heeft even geduurd maar ik heb Netflix weer hervonden. Ik was even de draad van een lekkere film of een vlijmscherpe serie kwijt, maar het is er weer! Zo keek ik onlangs The Fundamentals Of Caring, benieuwd waar deze film over gaat en wat ik er van vond?


Ik was opzoek naar een leuke, goede en vooral luchtige film om even mijn gedachte mee los te maken. Mijn hoofd zat te vol en dan kan een film (of een goede serie (maar aan een nieuwe serie na Gossip Girl was ik nog niet begonnen)) nog wel eens de oplossing zijn. Zo kwam ik bij The Fundamentals Of Caring uit.

Humor + goed verhaal = perfectie
Je zou denken als je opzoek bent naar een leuke film bent dan ga je toch niet zo’n soort film als deze kijken? Oh ja wel hoor, dat doe ik gewoon. En weetje? Zo zwaar als je in eerste instantie denkt dat hij is, dat is hij dus mooi niet. Ja, het heeft een iets serieuzer en zwaarder onderwerp omdat het om een jonge die vanwege een spierziekte in een rolstoel zit gaat, maar als je dit samen gooit met een hopeloze in echtscheiding liggende schrijver die voor het eerst voor een verlamd persoon gaat zorgen (én hem mee op reis neemt) dan heb je gewoon perfectie. Perfectie met een beetje humor en mooie momenten. En dat is precies wat deze film een Netflix tip maakt.

We gaan nog even verder op de perfectie
Nu moet ik je eerlijk bekennen dat ik al de namen van de personages niet meer weet (daar ben ik over het algemeen heel slecht in (als ik een boek lees moet ik ook altijd 5x opzoeken hoe de hoofdpersonages ook al weer heet)), maar dat ik ze wel ontzettend goed vind neergezet. Want hoewel Trevor (lang leven moviemeter) een spierziekte heeft en in een rolstoel zit is hij wel ontzettend slim en weet hij Ben (de hopeloze en in echtscheiding liggende schrijver) wel een aantal keer goed de stuipen op het lijf te jagen. Helemaal in het begin heb ik in een deuk gelegen om zijn streken. En als ze dan ook nog op reis gaan, een wildvreemd iemand mee nemen en uiteindelijk met een zwangere alleenstaande vrouw eindige bij het diepste punt van de wereld… Ik denk dat je dan inderdaad wel alle ingrediënten voor een sterke, leuk en perfecte film hebt samen gegoten!

De trailer:


Heb jij The Fundamentals Of Caring al gezien?

4 opmerkingen

 1. Ik zag deze op netflix al wel eens staan en ben er echt zo benieuwd naar. Misschien na mijn tentamens maar eens gaan kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt wel goed om eens te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga hem zeker kijken. Heb sinds kort netflix en ben net begonnen met pretty little liars maar deze film klinkt als een echte aanrader

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke review! Ik ben nu heel benieuwd! Op het moment zit ik nog middenin The Girlmore girls, dus ik kan nog wel even vooruit, maar nieuwe ideeën zijn altijd welkom.

  BeantwoordenVerwijderen