Lifestyle | Gelezen: It Ends With Us - Colleen Hoover

Dat ik groot fan ben van Colleen Hoover, dat is denk ik geen nieuw nieuws. Het is zelfs zo erg dat ik een Engels boek tegen kwam van deze geweldige auteur, die nog niet in het Nederlands is uitgegeven en dat ik gewoon besloot deze in het Engels (!!) te gaan lezen. Nu kan ik je vertellen, als je dat voor elkaar krijgt – ik ben totaal niet goed in Engels en mijn hoogste cijfer is een 5,6 – dan doe je het goed. Benieuwd wat ik uiteindelijk van It Ends With Us vond?


Colleen Hoover heeft een soort magie waar ik het al eerder over gehad heb, een magie waarbij je zo hard mee leeft met de personages dat het gewoon écht pijn doet. Alle boeken die ik tot voor It Ends With Us van Colleen heb gelezen hadden één ding gemeen; onbetaalbare –en voorspelbare- liefde met een ontzettend sterk en goed plot. Alleen bij It Ends With Us ging het nog een tikkeltje verder. Hier ga ik niet te veel op in, want dan zou ik spoilers gaan geven en is het niet meer leuk, maar ik kan je wel vertellen; dit raaktje tot diep in je hart.

Meet Lily
In It Ends With Us draait het allemaal om Lily. Ik denk dat ik Lily kan beschrijven als een leuke, sociale jonge vrouw die haar dromen najaagt. Dat is denk ik ook wat je zou zeggen als je haar op straat tegen zou komen en met haar in gesprek zou gaan. Zo komt ze over. Alleen ze mist nog één ding; een vriend. Daar komt niet veel later verandering in. En dan wordt je verliefd op Ryle.

It Ends With Ryle
Dat zou je denken als je al vaker boeken van Colleen hebt gelezen. Hoe ingewikkeld en hoe gecompliceerd de verhouding tussen de personages ook zijn, het komt altijd goed. Toch is dit boek anders. Want hoewel Ryle net zoals Holder (Sterrenhemel) of Ridge (Misschien Ooit) weer zo leuk, lief en sterk wordt neergezet, heeft dit in dit verhaal ook een andere kant. En dat heeft dan ook weer alles te maken met het verleden van Lily en de dagboeken die ze daar over vol geschreven heeft. En die andere kant geeft dit verhaal zo'n ontzettend sterke twist. Eentje die ondanks dat je van Lily en Ryle gaat houden je recht in het hart raakt.

I did it: In het Engels
Ik kan je eerlijk bekennen; dit is het eerste boek dat ik voor de 'fun' in het Engels ben gaan lezen. Na de eerste twee bladzijdes vroeg ik mezelf nog af waar ik aan begonnen was aangezien ik continue google vertaler erbij pakte, maar toen ik er eenmaal inzat liet ik dat achterwegen en ging ik helemaal op in het verhaal. Ik blijf het bijzonder vinden hoe Colleen Hoover je toch iedere keer weer verrast. En of het nou in het Engels of Nederlands is; het is áltijd perfect. Ze raakt precies de juiste snaar en verrast je iedere keer toch weer met het plot.

Tot slot; Hoewel dit verhaal zeker andere onderwerpen bevat die je misschien eigenlijk helemaal niet wilt lezen (ze doen écht pijn) in een prachtig liefdes verhaal van Colleen; ook dit boek is meer dan de moeite waard. En misschien, als ik diep in mijn hart kijk, dan overtreft het Sterrenhemel en Misschien Ooit nog wel met één streepje. En of je Engels nou net zo slecht is als dat van mij (kan haast niet); het kan en het is de moeite meer dan waard!

Heb jij It Ends With Us al gelezen?

5 opmerkingen

 1. klinkt spannend! Wat goed dat je hem in het engels gelezen hebt. Is denk ik ook goed om de taal bij jezelf beter te ontwikkelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt als goede boeken met verrassende plots, daar hou ik wel van! Inderdaad erg knap dat je er een in het Engels gelezen hebt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je in het engels dit boek gelezen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Respect dat je dan toch dit boek in het Engels hebt gelezen! Goed van je. Zelf lees ik graag in het Engels. Soms komt een vertaald boek gewoon niet tot haar recht. Een vriendin had 'Een keukenmeiden roman' (wat ik dus al een respectloze titel vind) en die ben ik gaan lezen. Maar na 4 pagina's had ik al door dat de sfeer van die periode en vooral het gebied totaal niet tot haar recht kwam. De staat waar het verhaal zich afspeelt heeft bijvoorbeeld ene heel specifiek taalgebruik. Ik ergerde me er zo aan, dat ik maar online ergens de originele versie heb besteld. En dat was een wereld van verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt heel goed, ik ben heel benieuwd. Ik ken deze schrijfster nog helemaal niet. Ik lees graag in het Engels, verhaal wordt er soms echt beter van als je het in de oorspronkelijke taal leest.

  BeantwoordenVerwijderen