Personal | Meewerken aan een TV programma

Sinds ik vorig jaar ben gaan stage lopen heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd en beleefd. Ik heb versteld gestaan wat er allemaal bij een videoproductie komt kijken en hoe de opnames in zijn werking kunnen gaan. Ik dacht dat ik nu zo’n beetje overal nu wel een klein kijkje in de keuken had gehad, toch bleek anders want er miste nog iets; TV. En daar is vorige week verandering in gekomen. Benieuwd hoe en wat?


Hoi, ga je mee?
Het is vrijdag ochtend en ik ben gewoon van plan om naar kantoor te gaan om daar nog aan wat opdrachten te werken. Dat was tot 08:00 de planning. Om 08:10 begon ik namelijk spontaan mijn kwark terug te zetten in de koelkast om vervolgens vliegensvlug mijn tanden te poetsen en m’n schoenen en jas aan te doen want ik werd gebeld of ik mee kon naar opnames voor een nieuw programma van SBS6; Gadget TV. En daar kun je natuurlijk geen nee tegen zeggen! Dus een uur later zat ik in de auto bij mijn stagebegeleider op weg naar de eerste locatie waar we zouden gaan filmen.

About Gadget TV
Laat ik, voor ik verder vertel over mijn rol, even vertellen wat dit precies voor programma is. Want het is nieuw! GadgetTV draait voornamelijk, zoals de naam eigenlijk wel al zegt, over Gadgets. Iedere week nemen Laurien Verstraten en Winston Post je mee in de wereld van de nieuwste, coolste en handigste gadgets. Én daarnaast is er ook iedere week een BN’er met een gadget waar hij of zij enthousiast over is. Kortom voor elk wat wils!


Maar wat deed jij dan?
Mijn stagebegeleider was die dag de cameraman en hij had een paar handen extra nodig om de pre edit te doen die dag. En diegene die de pre edit (lees; beelden inladen, de beelden spotten, de beelden op juiste volgorde een verhaal laten worden met de nodige inserts en geluid synchroniseren) mocht doen dat was ik! Ik heb in het laatste halfjaar véél verschillende soorten edits mogen doen, maar TV had ik nog niet aan mijn lijstje kunnen toevoegen. Dus ook voor mij was dit de eerste keer! En daarbij stond er ook nog best wel wat druk op aangezien deze pre edit er voor zou moeten zorgen dat die avond de finishing touch zo gedaan zou moeten zijn én dat hij op tijd zou worden opgeleverd. Met andere woorden; als ik er een zooitje van zou maken zou de oplevering vertraging hebben en de deadline dus niet gehaald worden.. En dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Wat, wanneer en waar?
Tja en hoe het uiteindelijk is geworden? Dat moeten we vandaag maar gaan zien! Ik kreeg in ieder geval wel te horen dat mijn pre edits er goed uitzagen, maar goed; er kan nog van alles aan veranderd zijn aangezien dit de pre edit pas was! De gehele uitzending waar wij met mijn stage aan meegeholpen hebben kunnen we vanmiddag om 14:00 op SBS6 gaan bewonderen! Ik vond het in ieder geval een hele toffe ervaring en kan weer iets van mijn lijstje afstrepen! En ik ben dan ook heel benieuwd hoe het uiteindelijk is geworden! 

Als jij zou meewerken aan een TV programma, wat zou jij jou dan tof lijken om te doen? 
En heb je Gadget TV al gezien? 


5 opmerkingen

 1. Wat gaaf dat je mee mocht. Lijkt me echt wel een goed teken als je dit mag doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super leuke ervaring! Ik zou heel erg graag me het creatieve brein zijn achter een tv-programma, mee brainstormen, mee denken over wat het zou inhouden enzovoort! Ik ken overigs het programma niet maar ik woon dan ook niet in NL ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het nog steeds zo ontzettend gaaf Fleur! Trots op je <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof hoor! Ben benieuwd welke coole gadget je hebt gespot. Echt een gave ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk verslag, en wat gaaf dat je mee mocht!

  BeantwoordenVerwijderen