Bloggen | Waarom bloggen de beste hobby is die er is

Bloggen is voor mij een hobby. Een hobby waar ik simpel gezegd dagelijks mee bezig ben. Een hobby die nooit verveeld en waarbij ik iedereen aan zou kunnen sporen om dit ook eens te gaan proberen. Benieuwd waarom ik bloggen de beste hobby vind die er is?
Sowieso is een hobby een goeie hobby als je het lang met plezier kunt volhouden. En bij bloggen, in mijn geval, is dat zo. We zijn inmiddels 5 jaar verder en nog steeds heb ik geen genoeg van het bloggen en alles wat er bij komt kijken. Want simpelweg; het verveeld nooit en er is altijd wel wat te doen als je je wel zou vervelen.

Bloggen is de beste hobby die er is omdat..
Je nooit niets zou kunnen doen
Met andere woorden; er valt altijd wel iets te doen. Of je nou al je artikelen al hebt klaar staan of geen idee hebt waar over je wilt schrijven; als je bloggen als hobby hebt kun je er altijd wel iets voor doen. Want bloggen is veel meer dan alleen het schrijven en het online zetten van de artikelen die jij met een groot plezier er voor maakt.

Je veel van jouw interesses kunt combineren
Het feit dat bloggen veel meer is dan ‘een verhaaltje op papier krabbelen' kun je halen uit dat je veel van jouw interesses kunt bundelen met het bijhouden van een blog. Vind je het namelijk leuk om te filmen; dan zou je filmpjes kunnen maken die aansluiten op jouw blogs. Ben je gek op fotografie; maak zelf de foto’s bij de artikelen. Dit slaat vaak nog beter aan dan dat je (rechtenvrije) foto’s van het internet afhaalt. Of ben je, net als mij, gek op muziek? Schrijf artikelen over muziek en deel een clip/afspeellijst zodat je lezers er ook van kunnen genieten.

Je nooit doelloos op het internet hoeft rond te struinen
Heb je eens niks te doen en ben je aan het rondstruinen op het internet? Nooit, als blogger zijnde, doe je dit doelloos. Je kan er namelijk (bijna) altijd wel iets uithalen om bijvoorbeeld een artikel over te schrijven of een artikel voor je blog mee aan te vullen. En als je wel al genoeg inspiratie hebt; schrijf gewoon alle dingen waar jij iets mee zou kunnen op zodat je vooruit kunt werken als het een keertje nodig is!

Je het altijd en overal kunt doen
Je zou denken bloggers alleen kunnen bloggen als ze internet hebben. Natuurlijk is daar wel iets van waar want zonder internet kun jij niks online gooien. Toch kun je altijd, als je er de tijd voor hebt, wel bloggen. Als je geen internet hebt maar bijvoorbeeld wel je mobiel of laptop of pen en papier kun je heel goed dingen die je in gedachten hebt vooruit schrijven. Al is het in de notitie’s van je mobieltje; het feit dat je het al voor een deel hebt kunnen uitwerken scheelt jouw, op het moment dat je bijvoorbeeld wel weer internet hebt, het artikel in elkaar zetten.

Het gewoon een ontzettend toffe en leuke wereld is
En als laatste is bloggen ook nog de beste hobby omdat het ook gewoon een wereld op zich is. Er zijn weet niet hoeveel groepen op Facebook waar jij je passie/ideeen/vragen met collega bloggers kunt delen en daardoor ook contact kunt leggen met mensen die dezelfde interesses delen. En hoewel het nog niet overal goed geaccepteerd wordt dat bloggen veel meer is als het schrijven van een artikel vind ik het wel een onwijs toffe, leuke, gezellige en creatieve wereld en heb ik er nog geen dag spijt van gehad! 

Wat vind jij het leukste aan bloggen? 

7 opmerkingen

 1. Ik vind het online gooien van mijn schrijfsel altijd spannend. Ook het rondneuzen in de bloggerswereld en schrijfsels van anderen lezen vind ik ontspannend en leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om je enthousiasme te lezen. Het leukste vind ik het contact wat ik heb (opgebouwd) en de mensen die ik in real life heb ontmoet via bloggen en instagram.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind bloggen inderdaad een van de leukste hobby's die ik ooit gehad heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk artikel, en zo herkenbaar! Ik geloof echt dat bloggers die als hobby bloggen en niet om er geld mee te verdienen, er de meeste lol uit halen! Wat ik zo heerlijk vind aan bloggen, naast dat ik er al mijn interesses en hobby's in kan combineren, is dat er geen regels zijn, op je eigen blog kan je lekker doen wat je zelf wilt, geweldig vind ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen en erg herkenbaar! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mee eens! De tijd gaat ook zo snel he. Ik ben nu anderhalf jaar aan het bloggen, wauw ga gewoon al richting de twee jaar! Sinds ik blog, heb ik mij nog nooit verveeld haha.

  BeantwoordenVerwijderen