Bloggen | Het dilemma dat bloggen heet

Voor de volle 100% durf ik te zeggen dat iedere blogger er wel eens mee te maken heeft/krijgt; het punt dat het niet lukt. Het lukt niet om iets uit je vingers te krijgen. Meestal voel ik hem bij mij wel al aankomen want het gaat gewoon op die momenten wat minder met het maken van artikelen. De laatste paar keren heb ik mezelf er dan ook overheen kunnen trekken. Maar toch, toch heb ik nu een blog dilemma. Ik zit met een blog dilemma die ik graag even met jullie wil delen. Iedere blogger heeft het. Zo’n moment dat je geen inspiratie, tijd of zin hebt om een blogje te tikkelen. Sinds alweer een flinke tijd kan ik mezelf er wel bij neerleggen als ik in zo’n periode zit. Lukt het niet dan lukt het niet, heb ik geen tijd? No worries dan maar een blogje  minder. Weet ik niet waar ik over moet schrijven? Dan sla ik toch gewoon een keertje over tot ik wel weer inspiratie heb? Als mensen mijn blog leuk vinden dan komen ze wel weer terug als er wel weer iets online staat. Dit is ook wat ik vaak in comments zeg als collega’s bloggers met zo’n zelfde dilemma zitten. Bloggen is in de meeste gevallen een hobby en als het een hobby is ben ik van mening dat het met plezier moet kunnen doen. Als je jezelf dan moet pushen én er het woordje MOET voor komt te staan dan is dat het tegenovergestelde en vind je het vaak ook minder leuk (ook al geef je het dan misschien niet toe). En hoewel ik inmiddels de symptomen wel weet en herken bij mezelf heb ik toch weer een soort van ander blog dilemma..

Ik wil wel en weet wel hoe maar…
In eerste instantie dacht ik vorige week nog dat ik mezelf even wat ruimte moest geven want ik voelde dat ik er het woordje moet voor ging zetten. En dat is absoluut niet mijn doel. Om die reden heb ik vorige week maar één blogje online geplaatst. Schuldig voelde ik mij er absoluut niet over maar het zette mij wel aan het denken. Want dit is niet de eerste keer dat het even niet lukte en dat ik niets uit de vingers kreeg. Het gebeurt de laatste tijd vaker. En dat ondanks dat ik wel wil schrijven. Maar ik weet gewoon af en toe even niet meer waar over. En terwijl ik dit blogje schrijf zit ik me te bedenken dat het wel weer een beetje zo’n zelfde week zou kunnen gaan worden. Want zo direct heb ik dit blogje af, maar voor de rest van de week heb ik een half blogje klaar staan en voor de rest niks. En ik heb wel wat ideeën achter de hand – want ja, bloggers houden vaak van vooruit denken en lijstjes maken – maar het lukt niet om ze uit te werken.  En dat gevoel kan ik niet handelen. Want ik vind bloggen leuk, doe het met een groot plezier en het is echt even fijn om daar iedere dag, als ik zin en tijd heb, er tijd aan te kunnen besteden en te zien/lezen dat jullie dit ook leuk vinden. En dan moeten we niet vergeten dat het ook nog gewoon een ontzettend fijn, goed en voldaan gevoel geeft.

Dus ik wil wel en weet ook wel hoe ik moet bloggen maar het feit dat ik niet meer goed weet waarover omdat ik in die zin niks uit mijn vingers krijg, maakt het niet makkelijker.

En dus
Ja en dus besluit ik bij deze gewoon voorlopig even alleen iets online te plaatsen als het echt af is en ik er tevreden over ben. En dan kan het dus zo zijn dat het een week (of meerdere) stil blijft of dat ik het toevallig wel gewoon gedaan krijg. Zoals ik hier boven ook al noemde; een verhaal zonder rode lijn. Dat is dit ook, maar hier sta ik wel achter en dit zet ik dus wel online. Juist omdat ik weet dat er veel meer bloggers deze struggels hebben. Als je deze 700 woorden hebt gelezen; big thanks!

Bloggers: hoe lossen jullie dit op?
Bloggers/lezer: Wat zouden jullie nog leuk vinden om te lezen of wat vinden jullie in het algemeen leuk om op blogs te lezen?

6 opmerkingen

 1. Vooral doen waar jij je goed bij voelt! Bloggen moet wel leuk blijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik er even niet uit kom, dan plaats ik inderdaad ook gewoon even niets. Het is wat je zegt een hobby en moet dus wel leuk blijven. Je vaste lezers komen heus wel weer terug! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net zoals jij heb ik het soms ook moeilijk om onderwerpen te vinden waar ik over kan gaan schrijven. Dan komt er bij mij ook eens een paar dagen niets online. Schuldig voel ik mij wel niet, maar soms denk 'k dan hoe een andere blogger het doet om elke dag iets te schrijven..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Phoe, je bent niet de enige die daar wel eens last van heeft hoor! Als ik een ideetje heb probeer ik hat ook altijd alvast in mijn concepten te plaatsen zodat ik er mee bezig kan als het even niet lukt of ik geen inspiratie hebt. Misschien een idee om elkaar 'lijstjes' of opdrachten te geven, altijd genoeg om over te typen dan ;-)

  Maar inderdaad, gewoon doen wat goed voelt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het zo jammer als men druk voelt om iets te bloggen. Tegelijkertijd vind ik het knap dat mensen elke dag of om de dag een blog plaatsen. Dat lukt me niet. Ik werk, ben moeder en ben zwanger. Vooral door dat laatste ben ik nu sneller moe, dus blog ik minder. En sowieso is mijn regelmaat, om de 4 dagen gemiddeld. Dat kunnen er dus ook eens 5 zijn. En dat vind ik prima, om eerlijk te zijn. Want bloggen moet vooral leuk blijven. Het is namelijk niet alleen bloggen, het is ook andere blogs bezoeken en lezen. Ook dát kost tijd. Dus maak je niet druk, doe vooral wat goed voor jou voelt.

  Ik houd van persoonlijke blogs. Ik haak af als blogs gaan over algemene onderwerpen (uitleg waarom weinig slaap zo slecht voor je is, tips hoe je een winterdip overleeft, het beste schoonmaak sponsje, etc). Ik vind ze niet boeiend. Mits iemand echt gek is op iets (zoals ik op reizen). Dan lees ik wel graag over tips, maar dan komen ze van die persoon persoonlijk. Ook beauty en fashion blogs vind ik absoluut niet interessant. Ik houd echt van persoonlijke verhalen afgewisseld met doordenkertjes.

  BeantwoordenVerwijderen