Personal | Een stukje over December

Het is donderdag 1 December. Vandaag start de laatste maand van het jaar. De laatste 4 weken voor we met zijn alle 2016 afsluiten en 2017 inluiden. En misschien is December naast de laatste ook wel de drukste maand van het jaar. Want tenslotte valt een groot deel van de feestdagen die wij hier in Nederland hebben binnen deze laatste vier weken! Mij lijkt het wel eens leuk om de verwachtingen van deze mooie laatste maand op een rijtje te zetten, lees je mee?Vorige week was daar het besef ineens; de laatste paar weken van 2016 zijn ingegaan. En ondanks dat deze datum totaal niet bijzonder is want ja, iedere maand telt nummer één, vind ik het toch wel een klein dingetje. Iedere nieuwe maand brengt je dichterbij het einde van het jaar. En toch voelt 1 December altijd anders. Daarnaast begin ik onbewust ook alweer terug te kijken op het afgelopen jaar zodra December begint. En dat terwijl we dus nog vier hele weken te gaan hebben. Gelukkig als ik nu terug kijk op 2016 was dit een heel indrukwekkend jaar. Maar daar gaan we het nu nog niet over hebben, die terug blik post komt ergens tegen het échte einde van 2016 online. Voor nu wilde ik gewoon even stil staan bij het feit dat er weer bijna een jaar om is en dat de laatste vier weken nu écht zijn ingegaan.

What I want is.. 
December brengt in de meeste gevallen heel veel warmte en gezelligheid met zich mee. En hopelijk dit jaar ook weer even échte kou. Of tenminste; dat hoop ik. Klinkt misschien een beetje vreemd uit de mond van iemand die het (bijna) altijd koud heeft.. Maar ik vind als het koud is moet het écht koud zijn en nut hebben dat het koud is. Met andere woorden laat het maar koud zijn en vriezen zodat we kunnen schaatsen (al kan ik met heel veel geluk net aan een beetje overeind blijven staan) en er sneeuw valt. Gewoon écht koud. Niet die vieze regen en die stomme wind waardoor ik de hele dag het idee heb dat ik een marathon aan het lopen ben, maar gewoon kou die leuk is. Al dan wel voor twee á drie dagen. Dan is het wel weer prima. Daarnaast kijk ik deze December ook uit naar de warmte die December brengt. Warmte en gezelligheid met familie en vrienden, mooie lichtjes, mooie besneeuwde landschappen en lekker eten.

Waar kijk jij in deze laatste maand van het jaar naar uit?

2 opmerkingen

  1. Wat grappig. Ik plaatste net ook een blog over december. En naar alle dingen waar ik naar uit kijk, die voor mij gewoon gekoppeld zijn aan deze fijne maand. Ik kijk nu uit naar de Winter Efteling. Omdat ik toch niet in achtbanen mag voorlopig, gaan we voor het eerst met ons zoontje. Ik heb er echt zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil ook echte kou! En ik kijk enorm uit naar mijn bezoek aan Engeland deze maand :) o ja, ik ga waarschijnlijk ook nog met mijn vriendje naar de Winterefteling of Kerstmarkt, kan niet wachten! Malou x

    BeantwoordenVerwijderen