Nails | Gelpolish met gewone nagellak; yay or nay?

Ik had zin om het een keertje wat anders te doen. Ik word stiekem de gelpolish kleuren die ik in huis heb een beetje zat maar kan ook nog niet echt wat leuke kleuren vinden die ik dan nog zou willen aanschaffen. Voor de verandering besloot ik het dan ook eens anders te doen; ik kocht een nude kleurtje van de HEMA en draag deze nu in combinatie met gelpolish. Maar is dit wat? En in welke volgorde heb ik dit dan aangebracht? I'll tell you!


Ik heb een kast vol met nagellak. Twee planken puilen uit; de gelpolish plank en de plank met de HEMA lakken. En omdat ik nog niet genoeg had (dit kleurtje had ik écht nog niet) besloot ik er een HEMA kleurtje bij te kopen. Om gewoon eens gek te doen en dit in combinatie te proberen met gelpolish.

In welke combinatie breng je dit aan?
Ik heb wel eerst even op internet gesnuffeld in welke combinatie dit het beste zou zijn. Omdat ik verschillende antwoorden heb gelezen besloot ik gewoon te doen wat naar mijn idee het langste zou kunnen blijven zitten. Zo koos ik er voor om eerst een basis gellak aan te brengen, deze vervolgens uit te laten harden om er vervolgens overheen te gaan mer de gelpolish topcoat om deze ook weer uit te laten harden. Op internet las ik dat sommige dan de gewone nagellakje over het zweetlaagje heen lakte maar omdat je je gewone nagellak toch niet gaat uitharden lijkt mij dit juist niet logisch. Ik haalde dan ook netjes de zweetlaag met de cleanser weg. Toen deed ik de gewone nagellak eroverheen en liet ik deze extreem lang drogen. Serie of youtube aan en héél stil blijven zitten. Toen ik er zeker van was dat het wel droog genoeg zou zijn (tip; als je er zeker van bent dat hij voor de 95% droog is; houd het nog even onder de koude kraan want dag maakt het weer net even iets sneller droog!) ben ik er met de gelpolish top coat overheen gegaan, heb ik deze netjes uit laten harden en heb ik nogmaals de zweetlaag verwijderd. Done!


Het resultaat
Ja en toen was het klaar. In eerste instantie dacht ik dat m'n topcoat hem op zou rimpelen maar toen ik er goed naar keek zag ik dat de lak er gewoon nog strak op zat. En weetje; het valt me heel erg mee. Sowieso hoe het eruit ziet maar ook dat het helemaal niet zoveel langer duurt dan alleen maar gelpolish. Op internet las ik namelijk dat mensen twee keer zo lang bezig waren omdat de gewone lak zo lang duurde met drogen maar ik heb denk ik maar een kleine 20 minuten hoeven wachten tot het klaar was. Natuurlijk is het stom want je kan vrij weinig doen wil je geen deukjes oplopen, maar aan de andere kant je moet verplicht even niks doen.. en dat kan ook niet heel verkeerd zijn! Ja al met al ben ik heel erg positief verrast!


Hoelang bleef deze combinatie goed?
Dit is een foto van een week later (excuus voor het slechte licht, het was grauw en ik nam deze met mijn mobiel):


Als ik eerlijk ben verbaasd het me hoe goed het er nog op zit. Hoewel ik hier en daar wel wat chips heb zitten had ik het erger verwacht. Ik merk wel dat de combinatie het toch wel minder goed doet, want normaal kan ik twee weken doen met bijvoorbeeld maar één chip. Maar of dit dan ligt aan het feit dat het verschillende soorten nagellaken door elkaar is of omdat ik gewoon een wat minder gelukkige week heb wat betreft mijn nagels; dat zou ik je niet kunnen vertellen. Maar aan de andere kant; omdat dit gewone nagellak is kun je het wel weer even 'snel' bij werken omdat het niet onder de lamp hoeft. Dus ja, het heeft z'n voordeel en z'n nadeel:). Maar het is dus niet dat deze combinatie totaal niet werkt of mooi is.

Uiteindelijk heeft het een kleine anderhalve week (net iets korter als dat ik normaal mijn gelpolish draag) goed gezeten maar toen ben ik het er langzaam toch af gaan halen omdat het begon te irriteren dat er toch wel veel los liet.

Ik heb inmiddels nog twee nieuwe kleurtjes aangeschaft die ik morgen ga uitproberen. Het resultaat kunnen jullie zeer waarschijnlijk bewonderen op mijn Instagram!

Ben jij meer fan van de gelpolish of gewone nagellak?

3 opmerkingen

  1. Ik gebruik zelf altijd gewone nagellak! Ben gewoon niet zo'n fan van de dikke laag van gel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, het ziet er super uit! Ik vind de kleur ook onwijs mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, heel mooi! Ik ben ook fan van gelpolish. Het ziet er altijd zo verzorgd uit en het blijft makkelijk lang zitten. Zo fijn.

    BeantwoordenVerwijderen