Lifestyle | Travel tip: Een weekendje Brussel

Ik ben samen met een vriendinnetje even ontsnapt van alle drukte uit het mooie Nederland en op bezoek geweest bij onze Belgische buren in Brussel. We hadden een hotel geboekt via Travelbird en zijn zaterdag ochtend vertrokken met de trein naar Brussel om maandag avond weer thuis te komen. Vandaag wil ik jullie heel graag mijn tips delen. Want een geslaagd weekendje weg was het zeker wel!


We waren er allebei aan toe; even Nederland ontvluchten. En eerlijk is eerlijk; het was fijn. Lekker rustig aan gedaan en genoten van het feit dat niets moest maar alles mocht. Onbewust zijn we een groot deel van Brussel door gestruind en daarnaast hebben we een shop stop gemaakt in Antwerpen. Hier mijn tips om voor een geslaagd weekendje!

- 1: Ga met de trein 
Als student zijnde heb je (bijna altijd) mazzel dat we gratis gebruik mogen maken van het OV of anders met een klein beetje korting. Daar hebben wij goed gebruik van gemaakt; op zaterdag zijn we met korting (Lees we hebben €27 nog wat betaald in plaats van €44) heen gerezen, op maandag zijn we voor €7,80 terug gegaan en hebben we onze OV's in Rozendaal langs de incheck paal gehaald. Dit deden we overigens niet met de Thalys omdat dat weer een stuk duurder is. Hoewel je misschien iets langer onderweg bent ben je aanzienlijk goedkoper uit dan als je met het vliegtuig gaat. En voor een student kunnen deze kleine beetjes al héél veel schelen!

- 2: Eet wafels
Op iedere hoek van de straat in Brussel kom je ze wel tegen; wagentjes of tentjes met die overheerlijke Brusselse wafels. En wel; mét topping! Ondanks dat het in een goedkoop uitziende kraampje is waar je ze zeer waarschijnlijk tegen komt (al vind je ook genoeg echte winkeltjes in het centrum) is dit absoluut aan te raden! Qua prijs vindt de een het duur maar de ander, waaronder wij, konden het wel waarderen. Want écht hoor; het was het meer dan waard! Oh en als je dan bij dit punt op deze onderstaande foto bent, dan moet je er gewoon even bij gaan zitten. En dan hoop ik dat bij jou wél de zon schijnt, haha.


- 3: Let goed op waar je gaat eten 
Iets wat wij wel geleerd hebben tijdens dit weekendje weg is dat je niet overal zomaar kunt gaan zitten om even te eten.. Of nou ja, het kan wel; de eigenaren trekken je nog net niet aan je haren naar binnen, maar dan heb je zeer waarschijnlijk wel een pittig bedrag te betalen. De receptionist van ons hotel had ons nog zo gewaarschuwd en waarschijnlijk zijn we toch onbewust in die straat terecht gekomen.. Met als gevolg hebben we alleen voor een voorgerecht (bestaande uit 2 knoflook broodjes, 3 kleine kaaskroketjes, een bordje patat en twee wijntjes) al €30,- moeten neerleggen. OEPS! Ja, bij deze; let dus wel op. Want er is genoeg leuks en goedkopers!

- 4: Be a tourist
Iets waar ik mezelf altijd aan erger is die toeristen in bijvoorbeeld Amsterdam die van ieder straathoekje een foto willen maken. Nou ik kan je vertellen; in Brussel verander je onbewust in deze 'vervelende' toerist. Want (bijna) alle gebouwen in Brussel zijn mooi. Of misschien niet eens mooi maar dan staat het gewoon mooi naast elkaar en dan lijkt het net zo'n Pinterest achtige foto.. Dus ja, dan kan je niet je camera uit laten toch? In dit geval vond ik het nog niet zo'n ramp om af en toe zo'n toerist die ik in Nederland niet kan uitstaan te zijn en aan de andere kant; je bent in het buitenland dus je bent ook gewoon toerist! Waarom zu je er dan geen gebruik van maken?

- 5: Kijk goed om je heen
Meestal ga je als je op reis bent opzoek naar alle bezienswaardigheden zodat je niks mist. Maar het is juist leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Dat hebben wij dan ook gedaan in Brussel; we zijn niet persé naar alle bezienswaardigheden gegaan (al zijn we wel héél snel langs Manneke pis gegaan (wat een drukte om zo'n klein beeldje dat aan de muur hangt, halleluja!) maar hebben zelf gewoon wat beter rond gekeken. En dan kom je soms ook hele leuke (fotogenieke) plekjes tegen. Zeker in zo'n mooie fotogenieke stad als Brussel is het de moeite waard om gewoon rondjes te gaan lopen en gewoon maar even te zien waar je uit komt!


- 6: Maak een shop stop in Antwerpen
Om je weekendje dan nog even goed af te sluiten kan ik je ook goed aanraden om een shop stop in Antwerpen te maken. Sowieso is Antwerpen op zichzelf ook al de moeite waard om even heen te gaan, maar als je er dan toch vanuit Brussel langs rijd zou ik er ook zeker even stoppen. Ze hebben een mooi centrum en het is ontzettend groot en gezellig daar! Én ze hebben er ook echt alle winkels! Zeker de moeite waard als je niet met lege handen thuis wilt komen (al kun je natuurlijk ook heel goed shoppen in Brussel)!

Wat was jouw laatste reisje?

1 opmerking

  1. Leuke foto's en tips! Die wafels zijn zo lekker, ik heb er nu meteen weer zin in. Mijn laatste tripje was naar Antwerpen en toen heb ik er niet eens één gehad haha.

    BeantwoordenVerwijderen