Lifestyle | Luisterboeken via Storytel; yay or nay?

Toen ik een tijdje geleden de nieuwste &C kocht zat er ook een 30 dagen proef Storytel voucher in. In eerste instantie bladerde ik rustig verder, maar toen ik op de site ging kijken en zag welke boeken er op stonden werd ik wel nieuwsgierig. Waar ik normaal gesproken meer van het 'zelf lezen' ben, besloot ik het gewoon eens te proberen. 30 proef dagen en daarna kijken we wel weer verder. Benieuwd wat ik er van vind?


Ik kan mij van de kleuterklas nog wel herinneren dat ik het heerlijk vond om tijdens de de lunch in de klas voorgelezen te worden uit Pluk Van De Petteflet. In groep drie leerde ik lezen en schrijven (dúh) en sinds ik het kan lees ik wel met enige regelmaat boeken. Heerlijk. Even opgaan in andermans problemen of hilarische ondenkbare taferelen en de échte wereld vergeten. Nu probeerde ik dus voor het eerst Storytel uit. Een app waardoor je als het ware weer even terug naar de tijd gaat waarin je werd voorgelezen.

Zó veel boeken
Zodra ik mijn account had aangemaakt en de code had geactiveerd ging ik als een speer door de bibliotheek; welke boeken zouden ze hebben? Zouden ze alleen maar de al wat oudere boeken hebben of ook al de nieuwe die nog op mijn to read lijstje staan? Ik kan je vertellen; ze hebben ontzettend veel boeken. Zowel nieuwe als oude en bekende als onbekende. En ook Engelse naast alle Nederlandse boeken. Echt zoveel boeken! Wat trouwens ook wel leuk is om te weten; als je het luisteren met lezen wilt afwisselen kan dat ook; je kan de meeste boeken namelijk mee lezen of gewoon lezen als je dat toch liever wilt.


Yay or nay?
Nadat ik na heel lang twijfelen mijn keuzes op de boekenplank had gezet besloot ik met een luchtig boek van Jill Mansel te beginnen (over dit boek schrijf ik nog een apart artikel want ik ben enthousiast!). Gewoon omdat dit wel perfect klonk voor deze zomerse dagen die voor de deur stonden. In eerste instantie toen ik zag dat dit boek 10 uur en 44 minuten zou duren verwachtte ik niet dat ik dit zou volhouden.. Nou niets is minder waar; voor ik het wist zat ik op de helft. Want het fijne aan Storytel en dus het voorgelezen worden is dat je gewoon andere dingen kan gaan doen terwijl hij afspeelt. Dus of je nu in de zon ligt (hoe fijn is het om niet de hele tijd te hoeven turen met een bloedhete zonnebril op maar gewoon met je ogen dicht een boek te kunnen luisteren?!), zoals ik nu doe een blogpost aan het typen ben of op de fiets het boek luistert; je kan het moeiteloos combineren.

Daarnaast is het ook nog een hele fijne bijkomstigheid dat je de boeken ook kunt downloaden. Dit maakt dat je, net zoals bij Netflix en Spotify, ook offline kunt luisteren! Dat was wat mij betreft zeker wel nodig aangezien ik bijna door mijn bundel heen ben.


Conclusie
Ik denk dat je uit het bovenstaande stukje wel kunt halen dat ik bijzonder verrast ben! Want waar ik liever zelf lees en dacht dat ik hier het geduld niet voor zou hebben vind ik dit stiekem gewoon wel heel fijn! Daarnaast is dit ook gewoon echt een uitvinding dat je gewoon zonder moeite en rare houdingen in de zon dit boek kunt luisteren of dat je gewoon door kunt gaan als je op de fiets zit of iets dergelijks! Ik denk trouwens dat dit ook de uitvinding is voor de mensen die niet zo van lezen houden maar het wel eens gewoon willen proberen; dat in andermans leven duiken. Met andere woorden; na dit proef abonnement ga ik het zeker verlengen; wel zo fijn voor de zomer maanden!

Voor als je de derde &C met de voucher niet meer kunt bemachtigen maar het wel wilt proberen: Je hebt standaard 14 dagen proef! Zeker de moeite waard dus:).

Ben jij al bekend met Storytel?

4 opmerkingen

 1. Ik was net opzoek naar zo'n artikeltje, omdat ik zelf ook overweeg een luisterboek te proberen. Was er eigenlijk vrij sceptisch over, want ik vind het altijd fijn om op schrijfstijl te letten en dat gaat denk ik iets lastiger als je luistert. Maar door je positiviteit denk ik dat ik me er binnenkort toch maar aan ga wagen! Het zal wel een beetje op hetzelde neerkomen als naar een podcast luisteren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker de moeite waard om te proberen!
   En het heeft wel iets weg van podcast inderdaad alleen hier wordt je voorgelezen en bij een podcast vertellen ze, maar dat maakt het niet minder leuk haha! Laat je even weten wat je er uiteindelijk van vind?

   Verwijderen
  2. Dat klinkt eigenlijk best wel goed, haha! Ik ga er denk ik ook een blogartikeltje aan wijden, dus dan kom je het wel te weten :)

   Verwijderen
 2. Ik heb hier nog nooit over nagedacht eigenlijk, maar wil het best eens proberen :) Ben van mezelf absoluut geen lezer namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen