Personal | Lieve 2016..

2017 staat te poppelen om ingeluid te worden en 2016 staat te springen om zijn laatste bladzijde om te slaan. En dan kan ik heel leuk een post schrijven die zovele schrijven en waarvan ik er, als ik het me goed herinneren, ook al een flink aantal van heb mogen schrijven. Maar ik kan het ook anders doen. En dat idee kwam spontaan in mij op toen ik alvast een opzetje voor het terugblik artikel wilde gaan maken. Niks opzetje, gewoon typen! En wel; een brief aan jou, tweeduizendzestien.


Lieve tweeduizendzestien,

Ja.. Wat voor eentje ben jij? Jij bent een jaar dat voor mij met twee keer knipperen voorbij is gevlogen. Het is echt bizar snel gegaan. En dat gebeurt natuurlijk niet zo maar lieve tweeduizendzestien. Tweeduizendzestien je mag jezelf trakteren op de naam of eigenlijk namen; lief, leuk, uitdagend en Geslaagd met een hoofdletter G. Want bovenal dat het een bijzonder snel jaar is geweest is het zeker een heel positief jaar geweest. En dat vier ik met een glimlach als ik terug denk aan wat ik allemaal heb mogen leren, doen en bovenal; beleven.

Tweeduizendzestien je hebt veel nieuwe deuren voor mij mogen openen. Deuren waarvan ik, toen ze nog dicht waren, niet wist dat hij ze open konden en dat ik er ook door heen kon stappen. Maar ook deuren waarvan ik wel wist dat ze open konden maar waar ik niks mee heb gedaan maar waar jij, tweeduizendzestien, mij dat ene zetje hebt gegeven waardoor ik niks anders kon dan die stap zetten. En weetje? Het is goed uitgepakt; Want ik zit goed en ik zit op mijn plek. En als ik dat hier tegen jou kan zeggen, hardop, dan moet dat wel zo zijn want anders zou ik niet zo eerlijk zijn. Dus zonder jou, tweeduizendzestien, had ik hier nu, op dit moment, niet zo gezeten en dit niet geschreven. 

Lieve tweeduizendzestien ik wil je bedanken voor al het moois dat je mij dit jaar hebt kunnen bieden. Door jou gingen er deuren open waardoor ik nu weet welke richting ik op wil en welke richting ik écht leuk vind (al is dat nog steeds héél veel), heb ik weer heel veel nieuwe en mooie mensen mogen ontmoeten en leren kennen, heb ik meer vertrouwen in mezelf gekregen waardoor ik die 'enge' stappen toch durfde te zette en heel veel nieuws ((in de breedste zin van het woord) en ook wel ouds) heb mogen zien en horen. 

Jij, tweeduizendzestien, bent het jaar dat mij leerde dat nee zeggen of die mij leerde dat een keer écht je grenzen aangeven helemaal niet zo 'slecht' is als dat ik in tweeduizendvijftien dacht. Jij hebt mij laten zien dat er zoveel mooie dingen zijn om van te genieten en je rust in te vinden als het even niet lekker loopt. Jij hebt laten zien dat als ik gewoon wel zeker ben van mijn zaak het (bijna) altijd wel goed zit en dat ik er in moet geloven dat iets goed is als het goed is. Maar ook heb jij mij geleerd dat vriendschap niet voor altijd is, dat er ook genoeg slechte mensen op de wereld zijn en dat het zo afgelopen kan zijn. Gelukkig was dit kleine beetje negativiteit maar een klein stukje van de hele grote taart aan positiviteit en mooie ervaringen die jij mij bracht. 

Dankje dankje dankjewel lieve tweeduizendzestien dat jij dit waar hebt gemaakt met behulp van alle lieve mensen die hierin een rol hebben gespeeld en of nog steeds een rol spelen. Want zonder jouw tweeduizendzestien en alle lieve en fijne mensen die dit jaar tot een groot feest hebben gemaakt was tweeduizendzestien lang niet zo mooi geweest als dat ik de bladzijde nu ga omslaan. Dankjewel!

Waar zou jij tweeduizendzestien voor willen bedanken?

1 opmerking

  1. Wat leuk geschreven! Ik bedank tweeduizendzestien voor ons mooie gezinnetje en dat we allemaal nog gezond zijn, ook bedankt ik tweeduizendzestien dat het zo goed gaat met de winkel van mijn man. Natuurlijk bedank ik dit jaar ook dat ik de stap heb genomen om mijn blog te starten!

    Fijne avond Fleur, en een fijn, gelukkig en gezond 2017!

    BeantwoordenVerwijderen